Magnificent. Magnificent desolation.' (Buzz Aldrin, tweede man op de maan)

Een egodocument over iemand die liever buiten de spotlights blijft. Joeri Vos maakt voor Oerol 2014 een bewerking van de roman Buzz Aldrin waar ben je gebleven? van de Noorse schrijver Johan Harstad. Een muziektheatervoorstelling over Mattias, geboren in 1969, in de nacht van de eerste maanlanding. Om precies te zijn: op het moment dat Buzz Aldrin - de tweede man op de maan - zijn voet in het maanstof zet. Buzz Aldrin wordt Mattias’ idool. Een man die betekenisvol werk doet, maar een rol in de schijnwerpers graag aan Neil Armstrong overlaat. Zo wil Mattias ook zijn: belangrijk, maar onopgemerkt. Maar hoe hij ook zijn best doet een bijrol in zijn eigen verhaal te spelen, het leven heeft een aantal grootse verrassingen voor hem in petto.

Als de liefde van zijn leven het na twaalfeneenhalf jaar uitmaakt stort Mattias in elkaar. Zijn liefdesverdriet is allesomvattend, allesverslindend, en hij vindt zichzelf terug in misschien wel de meest theatrale ‘goot’ die er te verzinnen is: de Faeröer, een eilandengroepje voorbij de boomgrens, in een landschap dat nog het meest weg heeft van de maan. Hij wordt wakker op een verlaten weg, doorweekt en met 15.000 Noorse kronen op zak. Het begin van een zoektocht naar zichzelf, ver weg van de wereld. Een wereld die zich uiteindelijk toch altijd weer zal opdringen. Lees meer: toneelgroepoostpool.nl/2013-2014/buzz-aldrin-waar-ben-je-gebleven.

Met zijn debuutroman Buzz Aldrin, waar ben je gebleven? veroverde Johan Harstad in 2006 direct een plek binnen de eregalerij van hedendaagse Scandinavische schrijvers. Regisseur Joeri Vos ziet in het eiland Terschelling het perfecte decor voor een theaterbewerking van de roman; desolaat, stil, winderig en koud. Samen met componist Bastiaan Woltjer en onder anderen de acteurs Suzan Boogaerdt, Roland Haufe en David Lucieer brengt hij de roman tot leven tijdens Oerol 2014. Buzz Aldrin, waar ben je gebleven? is een voorstelling over vriendschap, liefde, vergankelijkheid en moed en een prachtig pleidooi voor de bescheidenheid.

naar de roman van Johan Harstad | bewerking en regie Joeri Vos | componist Bastiaan Woltjer | met Suzan Boogaerdt, Jacobien Elffers, Delilah van Eyck, Roland Haufe, David Lucieer, Werner Kolf, Phi Nguyen en Linda Zijl | vormgeving Mascha van Vugt | kostuums Femke van Neerven, Jessica Helbach | muziek Sjoerd de Roij, Raphael Vanoli, Bastiaan Woltjer e.a.

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…