Amsterdam heeft sinds begin dit jaar een Voedselvisie. Het is een Voedselagenda voor de stad waarin dwarsverbanden gelegd tussen thema’s als volksgezondheid, milieu, economie en educatie. De gemeente Amsterdam en het Food Film Festival nodigen tien hoofdstedelijke voedselondernemers die nu al het voedsellandschap van de stad vormen. Met prikkelende en originele verhalen tonen zij hun passie voor verandering en voedsel. Laat je verrassen, verwarren en inspireren!

Tijdens dit event presenteert de Piet Eilander, adjunct directeur van de Dienst Ruimtelijke Ordening van de gemeente Amsterdam de nieuwe Voedselvisie. De gemeente wil meer ruimte geven aan ondernemende initiatieven van Amsterdammers, met de nadruk op stadslandbouw, duurzaamheid en educatie.

En aan innovatieve food startups en ondernemers is in Amsterdam geen gebrek. Van jonge producenten die de ambachten herontdekken, tot ondernemers die willen werken met lokale afzet en inkoop. Maar innovaties hebben naast de tomeloze inzet van de initiatiefnemer ook een netwerk nodig. Food Film Festival brengt in samenwerking met de gemeente inspirerende voedselondernemers en -initiatiefnemers bijeen. Hoe hebben zij het opgepakt als vernieuwend voedselondernemer en hoe kunnen wij hen verder helpen?

In een serie korte pitches vertellen de ondernemers over hun initiatief, de rol van de stad en haar bewoners en de rol van de lokale overheid. Dit evenement is een nieuwe impuls voor het hoofdstedelijk netwerk van uiteenlopende voedselinitiatieven.

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…