Teaser van de film 'SamenStarten Amsterdam - in de praktijk' voor de website samenstartenamsterdam.nl.

Vraagstukken rondom Jeugdzorg boeien ons. GGD Amsterdam vroeg ons een film over de implementatie van het programma Samen Starten in Amsterdam te maken. Daar wilden wij natuurlijk graag in meedenken.

‘SamenStarten’ is een programma dat gebruikt wordt in de Jeugdgezondheidszorg. Het heeft als doel het voorkomen van psychische, emotionele en gedragsstoornissen bij kinderen. Door (kleine) problemen vroeg te signaleren kan je bijvoorbeeld voorkomen dat het uit de hand loopt en het een groot probleem wordt. Het is een programma dat in veel gemeenten gebruikt wordt. De implementatie van het programma is in elke gemeente weer anders.

Voor de Amsterdamse situatie maakten we twee films. Ze worden intern gebruikt binnen de Jeugdgezondheidszorg in Amsterdam.
In de eerste film (‘in de praktijk”) laten we twee praktijkvoorbeelden zien. Het zijn gedramatiseerde scènes die tonen hoe SamenStarten in de praktijk werkt. Omdat het illustratieve situaties zijn werkten we met acteurs.
In de tweede film (‘de ervaringen’) komen professionals die in de jeugdgezondheidszorg werken aan het woord. Zij vertellen over hun ervaringen met het programma SamenStarten.

De voorlichtingsfilm is in zijn geheel te zien op: vimeo.com/pastamedia/samenstartenamsterdam

j vimeo.com/28830914

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…