2006 – This installation is a prototype that examines space responsiveness to the participant’s body location. It allows for an expandable personal space that follows people as they navigate through this maze of limited-vision translucent void where. When several meet in the same spot, the membrane lifts higher and allows for a more comfortable sense of enclosure and placement within the space.

This experiment investigates whether multiple users would move closer to each other to get a larger area of personal space, and if this new-found community can create new ways of navigation and interaction through public spaces.

Haptic responses are investigated in this experiment. The membrane through which people are navigating was lowered intentionally to allow for physical contact with the space around the users to enhance the sense of presence, enclosure and freedom when spaces expand. This was an attempt to give space some volume and thickness.

j vimeo.com/76899290

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…