Braakland/ZheBilding Plus

Joined
Leuven

User Stats

Profile Images

User Bio

Braakland/ZheBilding is een gezelschap van makers: een groep theatermakers die een gezamenlijk parcours bewandelt en uitgaat van de auditieve verbeelding van de toeschouwer. Theater voor het oor. Dat is waar tekst en muziek samenkomen. Langs die weg komt BZB binnen bij zijn publiek. Wie zijn ogen sluit, komt in wondere werelden terecht.

Braakland/ZheBilding gaat uit van de organische combinatie van gesproken tekst met hedendaagse alternatieve muziek, klankrijke cross-overs tussen rock, jazz, folk, punk, minimal music en electro. Stemmenspel. Het gezelschap speelt met de kwaliteit van de stem en met vertelperspectieven en tracht literaire tekst zintuiglijk te maken, ritmisch, muzikaal en theatraal. Frontaal spreken, performen, rechtstreeks het publiek aanspreken. Geen gezongen theater. Het is vooral het gebied tussen spreken en zingen dat Braakland interesseert.

BZB vertrekt steeds vanuit maatschappelijk relevante thematieken en maakt muziektheater dat met zijn voeten in de wereld staat. Volop kiezen voor creatie. Elk project begint van nul. Er wordt muziek gecomponeerd, er wordt een tekst geschreven. Dat is de kracht: onze tijd beschrijven in vormen van nu. BZB wil het hebben over wat nu gebeurt. Of minstens over wat nog niet voorbij is. Wat nog nazindert. De twintigste en eenentwintigste eeuw zijn met reden onze biotoop. Het gesprek dat Braakland op die manier met zijn toeschouwers kan aanknopen is daarom meteen relevant en eigentijds.

De artistieke leiding is in handen van regisseur/auteur Stijn Devillé en Adriaan Van Aken, eveneens regisseur en auteur, in de rug gesteund door dramaturge Els Theunis.

Het artistieke team bestaat verder nog uit muzikanten Geert Waegeman, Rudy Trouvé, Gerrit Valckenaers, Youri Van Uffelen & Ephraïm Cielen en acteurs Sara Vertongen, Kris Cuppens, Dirk Buyse, Pieter Genard & Janne Desmet.

External Links

Following

  1. kristof van perre