1. Skihallen er planlagt å stå ferdig i 2018. Visjonen bak hele prosjektet er at hallen skal være en katalysator som samler idrett, kompetanse, næring og service knyttet til vinter og snø. Tilbudet retter seg både mot mosjonisten og bredde- og toppidrettsutøvereen. Derfor har vi laget en videoserie i samarbeid med Oslo Sportslager for å gi deg gode råd når du skal velge ski, smøre ski eller få noen enkle tips når sesongen snart er i gang.

  # vimeo.com/149130077 Uploaded 243 Plays 0 Comments
 2. Uploaded 3 Plays 0 Comments
 3. Med struktur mener vi mønsteret du kan se og kjenne i skisålen. Dette er vitenskap og forskjellen på riktig og feil struktur til det bestemte føret kan være forskjellen på seier eller 20. plass, eller merket i Birken eller ikke.

  SKI FRA BUTIKKHYLLA

  En ski som kommer fra butikkhylla har en struktur i sålen satt fra fabrikk. På klisterskiene (merket wet, warm eller plus) sitter det en relativt grov struktur tilpasset klister. På kaldføreskiene (merket cold) sitter det en fin struktur. På marka- og juniorski sitter det en universalstruktur som skal passe til flere fører.

  LITT OM HVORFOR STRUKTUREN ER VIKTIG FOR GOD GLID

  Mønsteret i sålen er kritisk for hvordan en ski vil gli på forskjellige fører. På vått føre (temperaturer rett under og over 0 grader) vil man ha en grov struktur for å drenere bort vannet som skapes mellom ski og snø. På tørt føre vil man ha en fin struktur for å skape mer vannfilm mellom skiene og snøen. Alt handler om å få en så optimal vannfilm under skiene som mulig.

  STEINSLIPEMASKIN ELLER RILLEJERN?

  Det finnes to muligheter for å sette struktur i skisålen. Den ene måten er med en steinslipemaskin som du finner i skikkelige langrennsbutikker. Den andre måten er med et rillejern- dette kan du gjøre selv.

  Å slipe skiene har flere fordeler. For det første får du en struktur som passer det føret du skal gå på. Vi kan også sette en universel struktur som passer på flere fører. Denne universalstrukturen er også en ideell base du kan påvirke med et rillejern. Når skiene blir steinslipt blir skisålen også 100% plan, noe som letter jobben med preparering i etterkant. Strukturen vi setter i skiene er basert på mange år med testing og erfaring. Vi vet derfor at strukturen vi setter vil være bra og at den vil passe til forholdene skiløperen ønsker. Sist, men ikke minst blir alle ujevnheter og riper slipt bort fra skisålen og ny, frisk såle kommer fram. Dette gjør at skiene lettere tar til seg glider og gliden blir bedre.

  SLIK SETTER DU STRUKTUR I SKIEN SELV

  Man kan også selv sette en struktur med et rillejern. Et rillejern setter en midlertidig struktur i skisålen. Med et rillejern kan du optimalisere gliden enda mer mot et spesifikt føre. Siden strukturen kun blir preget inn i skisålen vil denne strukturen igjen bli borte ved bruk av varme og glider på sålen. Da er skiene klare til neste føre.

  Vi anbefaler alle å slipe skiene sine når de er nye. Da får du et enda bedre utgangspunkt for videre prepping av skiene samtidig som strukturen som blir satt funker til det føret du vil de skal fungere på. Om du har mange hakk eller riper i skiene dine vil skiene bli som nye igjen etter en slip.

  # vimeo.com/149632117 Uploaded 904 Plays 0 Comments

Skihallen - Skiskole fra A-Å

SNØ Oslo AS Premium

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.