(18:06) Podnebne spremembe so med največjimi izzivi, s katerim se trenutno spopada svet in z njim Evropska unija ter tudi Slovenija. Zaveza, da znižamo izpuste toplogrednih plinov za 20% do leta 2020, je postala zakonska zahteva EU, soočeni pa smo tudi z zahtevami po povečanju snovne učinkovitosti ter s potrebo po preobrazbi v nizkoogljično družbo.

O teh in mnogih drugih izzivih in usmeritvah za izvajanje podnebno-energetskih zavez so strokovnjaki razpravljali na petih podnebnih posvetih, ki so po celotni Sloveniji potekali od maja 2010 v okviru projekta »Slovenija znižuje CO2« in pred vami je vsebinski prerez s šestega in hkrati sklepnega posveta z osrednjo temo: Prehod v nizkoogljično družbo, ki je potekal 10. januarja 2011 v Ljubljani.

Vljudno vabljeni k ogledu.

--------------------------------

Projekt Slovenija znižuje CO2: Podnebni posveti, ki poteka v okviru partnerstva med Evropsko komisijo in Vlado RS pri komuniciranju vsebin EU, vzpostavlja prostor za razpravo in oblikovanje odgovorov na dolgoročne gospodarske, podnebne in razvojne izzive.

# vimeo.com/18742959 Uploaded

Slovenija-co2

Studio 12 Plus

Projekt Slovenija znižuje CO2: Podnebni posveti vzpostavlja prostor za razpravo in oblikovanje odgovorov na dolgoročne gospodarske, podnebne in razvojne izzive.

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.