Kalmár Lajos-Furulya-Hungarian folk songs and songs

Ma egy könnyed játszadozás kerül terítékre. Két furulyán szól a dal egy oktávnyi távolságban. Ez nekem azért érdekes, mert más ujjrenddel kell lefogni egy F-es altfurulyán és másikkal a C-s szopránon. Ebből fakadóan a cifrázások a hangszerekhez alkalmazkodnak és egy kicsit érdekesebbé válik visszahallgatva.

A kíséret egy Reason ötös verzión szólal meg, Anvil stúdiós kottázás után, a végső keverés az Audacity-vel történik. A kíséret stílusának nem sok köze van a népzenéhez, keverednek benne az általam kedvelt műfajok és hangzások. Ám én úgy érzem, hogy ezzel kerekebb a történet.

Az altfurulya a Várszegi József barátomtól kapott Yamaha. Ami igen szép hangú és érzékeny jószág. A másik egy erőteljes hangú juharfa hangszer. A mélyebb fekvésű hangok is erőteljesen szólnak rajta.

Kis kece lányom fehérbe vagyon,
fehér a rózsa, kezébe vagyon.
Mondom-mondom fordulj ide
mátkám-asszony,
mondom-mondom fordulj ide
mátkám-asszony!

Citrusi menta, kajtali rózsa
elmennék táncba, ha szép lány volna
Mondom-mondom fordulj ide
mátkám-asszony,
mondom-mondom fordulj ide
mátkám-asszony!

# vimeo.com/244781844 Uploaded 2 Plays 0 Comments

Follow

Kalmár Lajos-Furulya-Hungarian folk songs and songs

Kalmár Lajos

The single part of the songs which can be found here is a live recording, the rest of the computerised playing. Variant sung between the songs which can be found, you are with a Jew's harp added, but there is a lonely flute between it sound. The big part…


+ More

The single part of the songs which can be found here is a live recording, the rest of the computerised playing. Variant sung between the songs which can be found, you are with a Jew's harp added, but there is a lonely flute between it sound. The big part of the songs is a Hungarian folksong.

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Browse This Channel

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.