1. Met de smartmethode het turbo lezen aanleren.

    # vimeo.com/251551745 Uploaded 13 Plays 0 Comments
  2. # vimeo.com/189049403 Uploaded 1 Play 0 Comments
  3. Het leescentrum activeren leer je alleen met SmartReading

    Het leescentrum activeren is een unieke techniek in SmartReading. Het geeft niet alleen een een enorme ‘boost’ aan het snellezen. Het turbolezen wordt eenvoudiger omdat je door deze techniek je perifeer zicht ontwikkelt. Met dit perifere zicht ga je visueel lezen. Doordat je visueel leert lezen neemt je concentratie toe en wordt je begripsvermogen optimaal. Het leescentrum activeren heeft een bijzonder gunstig effect op dyslexie.

    # vimeo.com/189049404 Uploaded 22 Plays 0 Comments
  4. # vimeo.com/189049406 Uploaded 2 Plays 0 Comments
  5. Je brein leest, je ogen zijn de lenzen die de tekst doorlaten

    Laat je niet misleiden!
    Tunnelvisie
    Lezen met perifeer zicht
    Een belangrijk inzicht voor wie sneller wil gaan lezen is dat je niet met je ogen leest maar met je brein!
    Traditionele (snel)lezers gebruiken 20% van hun gezichtsveld, SmartReaders doen een beroep op hun 80% perifeer gezichtsveld.

    De smartmethode

    Echt snel kunnen lezen en je begrip verhogen zit hem in de combinatie van technieken van de smartmethode. Hoe zit dat?

    Oogspiertraining heeft geen zin

    We horen steeds van deelnemers die ergens een snelleestraining hebben gevolgd dat je elk woord ‘verklankend’ dient te lezen anders begrijp je het niet. Dat er een maximum zit aan de snelheid en je door middel van oogspieroefeningen sneller gaat lezen. Dat klopt, echter blijft het wel verklanken. Je gaat sneller verklankend lezen. Wanneer je dit doet zul je merken dat je afgeleid blijft worden en dat je veelvuldig terug in de tekst moet gaan om deze goed te begrijpen. Dit gaat enorm in tegen de natuurlijke manier van je brein om informatie op te nemen. Het kost je wederom veel tijd en uiteindelijk val je terug op je oude manier. Hoewel er tegenwoordig velen zijn die roepen dat ze je ook visueel leren lezen, klopt dit niet, want ze weten niet hoe onze methode in elkaar zit.

    Lezen met Tunnelvisie
    De meeste mensen lezen met een tunnelvisie. Met tunnelvisie lezen betekent dat je weinig woorden tegelijkertijd leest. Je hebt dat vroeger op school geleerd. Je las woord voor woord en daar bleef het bij. Voor de meeste mensen ligt dat tussen de 1 à 3 woorden. Met oogspieroefeningen haal je wellicht een verdubbeling van je leessnelheid.

    Perifeer lezen
    Met een perifeer blikveld gaat je brein meerdere woorden en ook meerdere regels zien. Perifeer kijken betekent bij ons dat je zowel horizontaal als verticaal meer gaat zien. Denk eens aan autorijden. Je kijkt recht voor je en tegelijkertijd registreren je hersenen wat er rondom je gebeurt. Dit gebeurt ook wanneer je recht voor je uit kijkt. Het perifere blikveld beslaat maar liefst 80% van de 260 miljoen lichtgevoelige fotoreceptoren die zich in je oog bevinden. De resterende 20% is gewijd aan het centrale blikveld.

    Traditionele snellezers gebruiken 20% van het centraal blikveld en zijn gefocust op 1 tot 3 woorden in een zin.

    SmartReaders doen een beroep op hun 80% perifeer gezichtsveld. Op die manier lezen je hersenen niet alleen de regels die je op dat moment aan het lezen bent, maar tegelijk verkennen je hersenen wat er nog meer op de bladzijde staat. Deze ruime manier van lezen vermijdt ook dat je je ogen te strak fixeert waardoor je snel vermoeid raakt. Met de smartmethode leer je deze vorm van lezen.

    Je brein leest, je ogen fungeren slechts als lenzen net als bij een camera. Omdat je met SmartReading een breder blikveld leert ‘aanzetten’ wanneer je leest, lees je gemakkelijk meerdere regels tegelijkertijd. Met andere technieken ga je merken dat het ‘voorlezen in jezelf’ afneemt. We lezen kinderen voor in bed, omdat ze dan sneller in slaap vallen, je zult begrijpen dat we dit effect bij snellezen niet nodig hebben. Wanneer je stopt met voorlezen aan jezelf, ga je vanzelf sneller lezen en zul je ervaren dat je concentratie enorm toeneemt. Dit leidt weer tot meer gedetailleerde opname en dus een beter geheugen.

    SmartReading is een feest voor je brein en een verademing voor dyslectici.

    # vimeo.com/189049408 Uploaded 26 Plays 0 Comments

Visueel lezen

Paul van der Velde Business

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.