1. Wist je dat onze methodiek van de Beelddialoog© niet alleen veel betrokkenheid en energie bij medewerkers oplevert, maar ook heel erg geschikt is voor het betrekken van externe doelgroepen bij (de toekomst van) de organisatie?

  # vimeo.com/273348109 Uploaded 149 Plays 0 Comments
 2. Generatie Z betrekken bij je organisatie. Hoe doe je dat?
  Deel 2 van ons interview met Jos Ahlers, auteur van het boek 'Generatie Z. En de Vierde Industriele Revolutie.'

  # vimeo.com/265445727 Uploaded 285 Plays 0 Comments
 3. Sustainable change starts with a good conversation.
  VisualDialogue: Vision, storytelling, leadership and engagement in one program.

  # vimeo.com/202617506 Uploaded 7 Plays 0 Comments
 4. In 2017...

  # vimeo.com/195599049 Uploaded 19 Plays 0 Comments
 5. Visie, storytelling, leiderschap en engagement in 1 programma.

  Ga naar pomtw.nl voor meer informatie of meld je aan voor onze nieuwsupdates via eepurl.com/bOUs7X.

  Stap 1: Toekomstvisie wordt toekomstbeeld
  Waar woorden voor iedereen een specifieke lading hebben, bieden beelden veel meer ruimte voor reflectie en uitwisseling van ideeën. Daarom tekenen we de toekomst, samen met de designers van JAM Visual Thinking. Resultaat is een poster die de samenhang laat zien van alles wat er zich rond het onderwerp of de organisatie afspeelt. Een helder beeld van heden en toekomst, die we maken met hulp van directie èn medewerkers. Co-creatie vanaf de start dus.

  Stap 2: Een beeld wordt een verhaal
  Uiteraard hoort bij de poster ook het verhaal dat we oorspronkelijk bedoelden te vertellen met de tekening.
  De tekening en het verhaal erachter vormen de basis voor teamgesprekken in alle lagen van de organisatie. De gezamenlijke ‘beeldtaal’ verbindt en stimuleert creativiteit. Medewerkers vertellen hoe zij tegen de tekening aankijken. Er is geen goed of fout, iedereen ervaart de werkelijkheid vanuit zijn eigen perspectief.

  Stap 3: Managers worden facilitators
  De directieleden faciliteren een eerste dialoogsessie met hun direct reports. Niet zenden, maar het gesprek stimuleren, dat is daarbij de rode draad. Vervolgens worden deze lijnmanagers, ondersteund door een stap-voor-stap toolkit met materialen, geholpen het zelfde gesprek met hun eigen teamleiders of medewerkers te faciliteren. Aan de hand van dialoogvragen praat elk team zo over belangrijke organisatiethema's invloeden van buiten, inzichten voor de toekomst en ieders rol daarbinnen. Elke manager leidt een sessie met zijn/haar eigen team, totdat de hele cascade is doorlopen.

  Resultaat: Energie en betrokkenheid!

  Op deze manier doorlopen alle medewerkers in de organisatie eenzelfde groepsgesprek over de poster met de organisatiethema's, het verhaal erbij en de discussievragen. Medewerkers worden uitgenodigd zelf na te denken wat deze thema's voor hen betekenen. Elke inbreng is daarbij van waarde, er is geen goed of fout. Managers worden door onze methodiek ondersteund in hun rol als facilitator van discussie en dialoog op de werkvloer.

  Het resultaat: een nóg helderder visie, medewerkers die enthousiast meepraten, meedenken en meedoen, en: plezier! De energie tijdens de dialoogsessies is zichtbaar en voelbaar!

  Kijk op pomtw.nl voor meer informatie over onze programma's of bel even voor een afspraak; dat vinden we leuk!

  # vimeo.com/189108811 Uploaded 381 Plays 0 Comments

POMTW - Beyond Employee Engagement

POMTW Plus

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.