1. Hoe stel je een team samen, wie zouden eraan mee moeten werken?
  Hoeveel tijd neemt de voorbereiding en uitvoering in beslag?
  Wat kost de uitvoering van de richtlijn?
  Hoe volledig moet je de richtlijn toepassen?
  Werkt hij ook goed als uitgangspunt / inspiratie?

  # vimeo.com/13524463 Uploaded 19 Plays 0 Comments
 2. Wat kan een aanleiding zijn om met de richtlijn te starten?
  Wat kun je ervan verwachten, als je de richtlijn gaat gebruiken?
  Welk resultaat wil je hebben?

  # vimeo.com/12706637 Uploaded 26 Plays 0 Comments
 3. De Concept ‘Richtlijn voor de Culturele Waardering van Historische Interieurs’ (http://blog.collectiewijzer.nl/2010/02/16/concept-richtlijn-culturele-waardering-historische-interieurs/) wil een praktisch hulpmiddel bieden bij het bepalen van de culturele waarde van historische interieurs.

  Museum Willet Holthuysen in Amsterdam heeft de Richtlijn toegepast. Stephen Hartog (ICN) vraagt aan Bert Vreeken, conservator van het Amsterdams Historisch Museum, hoe dit in de praktijk voor hem en zijn collega's uitpakte.

  # vimeo.com/12699329 Uploaded 38 Plays 0 Comments

Waarde en waardering

collectiewijzer

Waarde en waardering richt zich op het proces van culturele waardetoekenning van cultureel erfgoed. Een van de doelen is om de verschillende spelers in het erfgoedveld – eigenaren, beheerders, beleidsmakers, bestuurders en financiers – bewust te maken…


+ More

Waarde en waardering richt zich op het proces van culturele waardetoekenning van cultureel erfgoed. Een van de doelen is om de verschillende spelers in het erfgoedveld – eigenaren, beheerders, beleidsmakers, bestuurders en financiers – bewust te maken van het belang van waarde en waardering van cultureel erfgoed. Daarbij worden ook methoden en technieken ontwikkeld om erfgoed te waarderen.

Het expliciteren van waarde blijkt van belang bij het maken van weloverwogen beslissingen en het creëren van draagvlak voor behoud.

Het onderzoek op het gebied van waarde en waardering wordt verricht aan de hand van relevante casestudies.

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.