1. Theatermaakster Adelheid Roosen filmde haar dementerende moeder samen met de mensen die het dichtst bij haar staan. In deze video zijn alleen de dialogen te zien. Een uitwisseling van standpunten en gevoelens.

  # vimeo.com/266924526 Uploaded
 2. 30 sep 2010 23:00 • Human • 49 min

  Theatermaakster Adelheid Roosen filmde haar dementerende moeder samen met de mensen die het dichtst bij haar staan. Ze maakte van de beelden een intiem portret. Door in haar landschap, haar taal te stappen, verplaatst Roosen zich in de alzheimerwereld. in plaats van die wereld te verplaatsen naar de normale wereld. Met haar documentaire deed Adelheid Roosen een visuele, met liefde en humor gemaakte poging tot het begrijpen van een ongrijpbare ziekte. Centraal staat de vraag: Wanneer neem je de regie over het leven van iemand over?

  # vimeo.com/266821555 Uploaded
 3. # vimeo.com/237431430 Uploaded
 4. Wie is van hout?

  In de jaren 70 ontstond de 'antipsychiatrie', een beweging die de psychiatrie van die tijd ernstig bekritiseerde. Eén van de voorlopers was Jan Foudraine met het boek 'Wie is van hout?'. Langzaam maar zeker kreeg de psychiatrische patiënt een grotere rol in eigen behandelingsproces

  # vimeo.com/213324257 Uploaded
 5. Met: Eddy Hekman schreef het boek 'Een coupé verder...' met de moordenaar van zijn dochter. Oorzaak van zijn daad ligt volgens Hekman én de dader aan overmatig gebruik van antidepressiva. Naast Hekman zitten ook wetenschapsonderzoeker prof. Trudy Dehue en hoogleraar psychiatrie prof. Jim van Os aan tafel.

  # vimeo.com/213310147 Uploaded

zinwijzer

Zinwijzer.nl Plus

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.