Bij de lancering van een nieuwe applicatie, het uitsturen van een mailing of het inzetten van specifieke online mediacampagnes ontstaan er vaak pieken in het aantal bezoeken op éénzelfde website of pagina. Om ervoor te zorgen dat je project ook bij pieken performant blijft draaien, raden we steeds aan om de bezoekerspiek vooraf te simuleren.

In deze Techtalk geven we aan hoe wij een set-up vooraf grondig testen met JMeter en op basis hiervan onze klanten advies verlenen op maat. Een simulatie van het aantal bezoekers op de website zorgt ervoor dat de grenzen van de huidige set-up kunnen getest worden. Eventuele problemen worden hierdoor ook pro-actief opgespoord en opgelost.

Tijdens de Techtalk bespreken we de verschillende onderdelen die bij de performantietesten aan bod komen. Concreet gaan we naar de volgende zaken op zoek:

Onder welke belasting reageert de server optimaal?
Kan de applicatie de verwachtte belasting wel aan?
Wanneer kan de applicatie de extra belasting niet meer aan?
Waar zit de bottleneck?
Zijn er nog zaken die aan de infrastructuur moeten aangepast worden?

Vervolgens leggen we uit hoe je de resultaten kan interpreteren en hoe de configuratie van de website en de hosting perfect kan afgesteld worden naar de pieken van bezoekers.

# vimeo.com/154018058 Uploaded 27 Plays 0 Comments

Follow

TechTalks

Openminds Plus

Shout Box

Browse This Channel

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.