1. Del 7 - Konvojen överlämnar sina ambulanser

  "vi har inte bättre livskvalitet än flyktingarna - men vi har vår frihet"

  De svenska frivilliga har tillbringat sitt första dygn i det algeriska
  flyktinglägret i Tindouf. Nu väntar en ceremoni när de åtta ambulanserna
  ska överlämnas inför folkets jubel. Samtidigt finns det tid för deltagarna
  att reflektera över de enorma kontrasterna. Kolla in del 7 av Konvojen!

  # vimeo.com/106266119 Uploaded 3,225 Views 0 Comments
 2. Del 1 - Uppdraget

  "jag fattar inte riktigt vad vi ställt till med - men stort är det"

  De är drygt 20 personer, helt olika bakgrund - men med en sak gemensamt. En stark vilja att hjälpa andra som har det sämre ställt. Under hela vintern har de planerat, men nu är det strax dags för avfärd. De åtta ambulanserna ska köras i konvoj genom hela Europa och in i Afrika ända ner till flyktinglägren i Tindouf i södra Algeriet. Det är dags att säga farväl till familjerna!

  # vimeo.com/25368783 Uploaded 117 Views 0 Comments
 3. Del 2 - Bye bye Sverige!

  "Ambulanserna ska fram till till Tindouf - om vi så ska rulla dem sista biten"

  Sent på förstamajkvällen rullade de åtta ambulanserna i Konvojen på färjan i Trelleborg på väg mot kontinenten och slutligen Afrika. Men det blev en kapplöpning medtiden, in i det sista med packning, visum och logistik. Över 600 friviliga har hört av sig för att vara med och köra ambulanserna. Ziizoo och Jenny är några av de utvalda.

  # vimeo.com/25365996 Uploaded 45 Views 0 Comments
 4. Del 3 - Oro i gruppen

  "det krockar lite med viljorna här"

  När Konvojen rullar genom Tyskland börjar det märkas en splittring i gruppen. De 22 deltagarna har laddat i veckor för sitt uppdrag och det är lätt att bli frustrerad om man inte får sin röst hörd. När ska Konvojen ta matpaus? När och var, och vem ska köra? Se själv i del 3 av Konvojen!

  # vimeo.com/25135316 Uploaded 29 Views 0 Comments
 5. Del 4 - Harmonin tillbaka

  "otroligt vackert att köra genom Pyrenéerna"

  Konvojen rullar in i Pyrenéerna och in i Spanien. Det är hisnande vackert och bilarna klarar bergspasset trots skavanker här och där. De 22 deltagarna har precis börjat förbereda sig för båten till Sahara när de möts av en obehaglig överraskning. Kolla in del 4 av Konvojen!

  # vimeo.com/25133977 Uploaded 42 Views 1 Comment

Konvojen

Agnesfilm

Agnesfilms webb-dokumentär Konvojen i åtta avsnitt. Konvojen handlar om en grupp frivilliga som bestämmer sig för att skänka och transportera åtta begagnade ambulanser till ett flyktingläger i Algeriet. En roadmovie där vi följer resan från skånska Svalöv…


+ More

Agnesfilms webb-dokumentär Konvojen i åtta avsnitt. Konvojen handlar om en grupp frivilliga som bestämmer sig för att skänka och transportera åtta begagnade ambulanser till ett flyktingläger i Algeriet. En roadmovie där vi följer resan från skånska Svalöv till Tindouf i sydvästra Algeriet. Publicerat på svt.se maj-juni 2011.

Foto/regi: Niklas Forshell
Producent/klipp: Erik Tjernström
Klipp: Anders Bewarp

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.