1. Ter Apel is beroemd vanwege het mooie Middeleeuwse klooster, maar als je het de senioren in het dorp vraagt, is er nog veel meer interessante geschiedenis. De leerlingen van CBS De Hoeksteen, die ook al weer 100 jaar bestaat, verzamelden trieste en grappige verhalen en illustreerden ze met animaties.

  # vimeo.com/68215130 Uploaded 163 Plays 0 Comments
 2. De leerlingen van CBS De Hoeksteen vieren het 100 jarige bestaan van hun school en Vroeger Dichtbij past daar natuurlijk prachtig bij. Kijk wat ze allemaal deden binnen deze feestelijke aflevering van het project.

  # vimeo.com/68208697 Uploaded 87 Plays 0 Comments
 3. # vimeo.com/67211446 Uploaded 117 Plays 0 Comments
 4. De leerlingen van CBS De Bark maakten met senioren Albert Kolthof en Jan Timmer een erg mooie film over hun dorp. Eigenlijk waren er twee dorpen, want in Valthe had je `veenhazen' en `zandhazen`. Dit en nog veel meer zie in deze aflevering van Vroeger Dichtbij.

  # vimeo.com/67006015 Uploaded 494 Plays 0 Comments
 5. Van maar liefst drie senioren leren de leerlingen van de Sint Radbodusschool in Dronrijp van alles over de geschiedenis van hun dorp. Leuke anekdotes, maar ook een verschrikkelijk verhaal uit de Tweede Oorlog. Geert Venema heeft zijn huis ingericht als een soort museum over Dronrijp, en dankzij zijn verzameling weten we nu precies hoe Dronrijp er vroeger uit zag.

  # vimeo.com/63158538 Uploaded 299 Plays 1 Comment

Vroeger Dichtbij

TOF Media Plus

Filmproject met basisscholen ter versterking van het historisch zelfbewustzijn.

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.