1. Tijdelijk Museum in de voormalige Shelltoren in Amsterdam
  Duurzame kunst voor mensen vanaf 4 jaar.

  Met o.a. 2012architecten, Jurgen Bey, De Groente uit Amsterdam, Francisco Camacho, Mark Dion (o.v.), Piet Hein Eek, Grondvormen, Merel Karhof, Arne Hendriks, John Körmeling, Richard Kuiper, Leonard van Munster, Tejo Remy, Marjan Teeuwen, Florian de Visser, We Make Carpets, Wang Zhiyuan (o.v.).

  Opening: 29 juni 2012

  # vimeo.com/43522874 Uploaded 3,106 Plays 1 Comment
 2. Het Marineterrein, een eiland van ongeveer 15 voetbalvelden groot in het Oosterdok, is een mysterieus stukje Amsterdam. Al sinds de middeleeuwen is het een verboden terrein voor Amsterdammers. Als het aan het Rijk en de gemeente Amsterdam ligt, is het terrein in de toekomst openbaar toegankelijk. Minister Hillen en burgemeester Van der Laan hebben die intentie uitgesproken. Ze willen dat de gemeente en het Rijk samen het Marineterrein herontwikkelen en dat het terrein stap-voor-stap een nieuwe, openbare bestemming krijgt. Eind 2011 kreeg de bevolking van amsterdam de kans om mee te praten over de toekomst van het gebied. Zicht op het Marineterrein portretteert het terrein en haar huidige bewoners. Meer informatie amsterdam.nl/wonen-leefomgeving/bouwprojecten/marineterrein/marineterrein

  # vimeo.com/36909773 Uploaded 91 Plays 0 Comments
 3. Afgelopen jaren maakte ik veel opdrachtfilms in Amsterdam, voor de meest uiteenlopende (ruimtelijke) projecten. Van een verhuizing van het Stedelijk Museum tot een korte film over het Marineterrein. In dit kleine zelfportret mijn filmische fascinatie voor deze stad.

  # vimeo.com/9553847 Uploaded 308 Plays 0 Comments

Stadsfilms

Evelien Veenhuizen PRO

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.