1. (25:09) V drugem delu oddaje o EFT (Emotional Freedom Technique ali Metoda doseganja čustvene svobode) smo s Piko Rajnar govorili o tem, kako tapkati z otroci, kdaj vse lahko uporabimo metodo EFT, kako hitro deluje, katere besede uporabljati, ... Vabljeni k ogledu.

  # vimeo.com/94527739 Uploaded
 2. Z nami v studiu je bila ponovno Pika Rajnar, ena od judi, ki spremljajo in razvijajo EFT tehniko (ali po domače tapkanje) pri nas v Sloveniji. Tokrat nismo govorili nasplošno o tej tehniki - tehniki doseganja čustvene svobode, saj smo o tem v Studiu že govorili (lahko si ogledate oddajo V ravnovesju: Metoda EFT link: s12.si/zdravo-zivljenje/v-ravnovesju/985-v-ravnovesju-metoda-eft.html). Na grobo razdeljeno se lahko EFT uporablja ali kot izhod v sili (akutno, v trenutku, ko doživljamo neko čustvo) ali pa kot globlje, dolgoročno delo na sebi, samoopazovanje. Tokrat smo se poglobili predvsem v ta drugi vidik sprejemanja sebe, samoopazovanja in iskrenosti. Pika Rajnar razlaga o logičnih paradoksih pri tapkanju, o svojem doživljanju nominacije za Slovenko leta 2013, o iskrenosti in še marsičem. Vabljeni k ogledu prvega dela oddaje.

  # vimeo.com/92346302 Uploaded
 3. (18:53) Odnosi in čustva so precej zapletena reč. To lahko še posebej opazimo v domačem okolju, ko gre za odnose med bližnjimi družinskimi člani. Čeprav naj bi ravno dom predstavljal varno zavetje, pa je marsikdaj tudi vir konfliktov in napetosti, včasih tako intenzivnih, da lahko posledice le-teh spremljajo človeka skozi celo življenje. Eden takšnih skrajnih čustvenih vrtincev je tako imenovani čustveni incest, ko starši v otrocih iščejo tisto čustveno oporo, ki bi jo morali poiskati v partnerju. V studiu smo gostili Petra Topića, psihoterapevta in direktorja Inštituta za zasvojenosti in travme.

  # vimeo.com/83930413 Uploaded
 4. Kako napisati porodni načrt? Katere preiskave so potrebne? Lahko v Sloveniji doživim naravni porod? To so le nekatera od vprašanj, s katerimi se soočajo bodoči starši, v pričakovanju otroka. V studio smo povabili Andrejo Kolenc, porodno aktivistko in dulo, s katero smo se pogovarjali o dilemah, vprašanjih, željah in strahovih, ki (lahko) spremljajo čudoviti čas pričakovanja.

  # vimeo.com/81808088 Uploaded
 5. (5:58) Sladkosnednost je ena izrazitejših značilnosti sodobnega prehranjevanja. Različne sladkane jedi, posladki kot so tortice, čokolade, piškoti, so vsak dan na naših krožnikih. Sorazmerna temu, je tudi teža in posledično vpliv na zdravje. Od kod takšna težnja po sladkem? Kako si pomagati, ko nas zagrabi sladkosnednost? Katera sladila lahko nadomestijo običajni sladkor, da ob sladki prehrani vendarle poskrbimo tudi za zdravje? O sladkorju in sladilih je spregovorila Marija Hočevar Fetah.

  # vimeo.com/80893281 Uploaded

Studio 12

Studio 12 Plus

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.