1. Samen met Jezus werden twee andere mannen gekruisigd, twee misdadigers. De ene was vol bitterheid, de ander vol berouw. De kruisen waar deze twee mannen aan hingen symboliseerden rebellie en bekering. In deze korte boodschap ter gelegenheid van Goede Vrijdag laat pastor Sebastiaan van Wessem zien hoe je een kruis van rebellie af kunt leggen en het kruis van bekering op je kunt nemen zodat het kruis van Jezus, het kruis van verlossing, jouw deel kan worden.

  # vimeo.com/213405805 Uploaded 18 Plays 0 Comments
 2. Toen Jezus opstond uit de dood hadden in het begin alleen een paar vrouwen de opgestane Jezus gezien. De andere discipelen moesten op hun woord vertrouwen dat Jezus inderdaad was opgestaan. In deze preek laat pastor Sebastiaan van Wessem zien dat we ook vandaag de dag nog kunnen vertrouwen op de in de Bijbel opgetekende ooggetuigenverslagen van de opstanding van Jezus. En daarnaast kunnen we de veranderde levens zien van christenen in onze vriendenkring. Ga jij ook op reis om te ontdekken of Jezus écht uit de dood is opgestaan?

  # vimeo.com/213403716 Uploaded 74 Plays 0 Comments
 3. Eén moment in de tegenwoordigheid van Jezus kan je hele leven op zijn kop zetten. Dat is wat de apostel Paulus ervoer op weg naar Damascus. Een moordenaar genaamd Saulus werd een prediker genaamd Paulus. In deze preek kijkt Pastor Sebastiaan van Wessem naar dit verhaal om te ontdekken hoe God ook vandaag de dag zich nog openbaart aan mensen, zelfs aan hen die niets met geloof te maken willen hebben.

  # vimeo.com/211485500 Uploaded 128 Plays 0 Comments
 4. We maken er soms allemaal een potje van, en dan vragen we ons af of God nog steeds van ons houd en of hij ons nog wil gebruiken in zijn plan. Ook Simon Petrus ervoer dat. Hij was altijd haantje de voorste onder de discipelen. Maar toen verloochende hij Jezus wanneer hij het 't moeilijkst had. Maar Jezus herstelde hem. In deze preek kijkt pastor Sebastiaan van Wessem naar het verhaal van Petrus om de roeping van God op ons leven beter te begrijpen.

  # vimeo.com/209393655 Uploaded 86 Plays 0 Comments
 5. Heb jij ooit je geloof in twijfel getrokken? Je bent niet de enige! Één van de mannen die drie jaar met Jezus optrok, Thomas, wist niet meer wat hij moest geloven toen Jezus aan een kruis stierf en er toen opeens geruchten de kop opsteken dat hij uit de dood was opgestaan. In deze boodschap kijkt pastor Sebastiaan van Wessem naar hoe we - net als Thomas - af kunnen rekenen met twijfel in ons leven.

  # vimeo.com/208322018 Uploaded 155 Plays 0 Comments

Preken van Sebastiaan van Wessem

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.