1. Industrikvarterets duft af appelsin og kanel afslører øjeblikkeligt, at der gemmer sig andet end trælast, skiltemalere og engrosalg af maskiner. Når man åbner den hvide dør i hjørnet blæses næsens receptorer for alvor omkuld, og utrænede duftsanser kan ikke længere skelne enkeltdelene fra hinanden, men blot lade sig bombardere. Her bag døren har Lone Sarto Pedersen indrettet sig med 12 håndmixere, et par kogeplader og en stak hjemmelavede træforme. Vi har været på besøg i Sæbeværkstedet for at se, hvordan et par kilo af de årlige 6 tons håndlavede sæber bliver til.

  Uploaded 65 Plays 0 Comments
 2. Martin Andersen har i 11 år arbejdet som rustningssmed i Middelaldercentret i Sundby uden for Nykøbing Falster. Vi var med ham i smedjen og til ridderduel med lanse

  Uploaded 28 Plays 0 Comments
 3. Hals, krop og klangstykker har været en del af Peter Jessens liv siden han som dreng blev introduceret til saxofonen. Først spillede han på den. Som 16-årig kom han i lærer som reparatør og i 25 år arbejdede han kun med andres instrumenter, indtil han i 2003 blev instrumentmager og byggede sin første saxofon fra bunden. Siden er det i gennemsnit blevet til et par stykker om året.

  “Det er et sisyfosarbejde på den måde, at der ikke er nogen garanti for, hvordan det endelige resultat bliver. Man er nødt til at lave det hele før man kan tage stilling til det. Når du laver ting i hånden vil der altid være nogle ubekendte. Det er det, der er magien i det,” siger han.

  # vimeo.com/35496785 Uploaded 43 Plays 0 Comments
 4. Modist Susanne Juul forbereder en af sine håndlavede filthatte i sit kombinerede butiksværksted i København

  Uploaded 94 Plays 0 Comments

Værkstedsbesøg

Torben Olander

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.