1. de Calderón de la Barca (Auto Sacramental). Teatre Pedra & Teatre Kaddish / Soartprat.
  Representació enregistrada a la Biblioteca de Catalunya (Barcelona), el 30 d'octubre de 2011.

  En un espai indeterminat (d’un principi, la soca d’un arbre mort ens fa pensar en un pansit Jardí de l’Edèn o —per què no?— en l’indret solitari on esperen Vladimir i Estragó), el Pecat ha citat a la Mort per demanar-li ajuda. L’Ànima i el Cos són a punt de casar-se a instàncies del creador. El Pecat, ferit d’enveja, amor i gelosia, sap que l’única manera de separar la parella passa per obtenir els favors de la Mort.
  L’Ànima, forçada a baixar de casa seva per viure un temps en aquesta vall de llàgrimes, es presenta al casament acompanyada de les seves potències: la Voluntat, la Memòria i l’Enteniment. Immediatament després de la unió naixerà el primer fill de la parella: la Vida. Ja tenim sobre l’arena l’elenc de lluitadors que es disputarà la glòria en aquesta psicomàquia al•legòrica.

  Castellano:
  En un espacio indeterminado (en un principio, el tronco de un árbol muerto nos invita a pensar en un caduco Jardín del Edén o —¿por qué no?— en el rincón solitario donde esperan Vladimir y Estragón), el Pecado ha citado a la Muerte para pedirle ayuda. El Alma y el Cuerpo están a punto de casarse a instancias del creador. El Pecado, herido de envidia, amor y celos, sabe que la única forma de separar a la pareja pasa por obtener los favores de la Muerte.
  El Alma, forzada a bajar de su casa para vivir un tiempo en nuestro valle de lágrimas, se presenta a la boda acompañada de sus potencias: la Memoria, la Voluntad y el Entendimiento. Inmediatamente después de la unión nacerá el primer hijo de la pareja: la Vida. Ya tenemos sobre la arena el elenco de luchadores que se disputará la gloria en esta psicomaquia alegórica.

  La obra está basada en la edición de Mònica Roig / El pleito matrimonial, ed. crítica de Mònica Roig, Kassel, Reichenberger, 2011

  teatrepedra.org

  # vimeo.com/36513691 Uploaded 969 Plays 0 Comments

Teatre Pedra

Pau Bou

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.