1. 24 maart vond op de Jaap Eden IJsbaan de afsluiting van het schaatsseizoen 2012/2013 plaats met de 4e KPN Schaatsvriendendag voor gehandicapten. Deze dag werd georganiseerd door Fonds Gehandicaptensport in samenwerking met KNSB en hoofdsponsor KPN. Bijna 1.400 deelnemers, mensen met en zonder handicap, trotseerden de ijzige kou en beleefden een geweldige dag. Er werd met heel veel plezier gesport!

  Schaatshelden als Barbara de Loor, Annamarie Thomas, Carl Verheijen en schaatsers van Special Olympics stonden samen schouder aan schouder en reden hand in hand de laatste ronde van het schaatsseizoen. ‘Deze schaatsvriendendag was weer een ultiem bewijs van de kracht van sport om zorg te dragen voor integratie van mensen met een handicap in de samenleving. Hier doen we het natuurlijk allemaal voor. Op het succes van vandaag kunnen we weer verder bouwen voor de toekomst van de gehandicaptensport.’, aldus Nike Boor, directeur van het Fonds Gehandicaptensport.

  Lichamelijk, verstandelijk, auditief of visueel gehandicapten maakten samen met hun vrienden kennis met verschillende takken van de schaatssport. Zij namen deel aan clinics schaatsen, sledgehockey, inline skaten, curling en priksleeën en volgden met veel plezier de demonstraties kunstschaatsen, Red Bull Crashed Ice en synchroon schaatsen.

  Jaap Eden IJsbaan heeft de locatie beschikbaar gesteld en heeft met veel voldoening kunnen zien hoe vele gehandicapten hebben ervaren dat ze meer konden dan ze dachten. We willen alle bezoekers, partners en vrijwilligers bedanken voor een spetterende dag. Het was geweldig om te zien dat vele gehandicapten met meer zelfvertrouwen naar huis gingen in de wetenschap dat iedereen kan sporten. Ook zij.

  # vimeo.com/62590901 Uploaded 109 Plays / / 0 Comments Watch in Couch Mode
 2. Live stream registratie - vr 24 mei 2013, aanvang: 20.00 uur
  debalie.nl/artikel.jsp?articleid=477980

  LOGOS opent in De Balie met een onderzoek naar de mogelijkheden van de Nederlandse taal. We demonstreren de werking van anagrammen en palindromen, tekenen protest aan tegen verval en verloedering, brengen een ode aan eindeloze mogelijkheden en vieren de perfecte zin.

  Met een openingslezing van de archeoloog en geograaf van de Nederlandse taal, Hugo Brandt Corstius. In zijn lezing zal hij vertellen over het serieuze taalspel en zijn recente ontdekkingen. Schrijversduo Robbert-Jan Henkes en Erik Bindervoet bespreken het koningslied en wat deze compositie gemeen heeft met James Joyce's Finnegans Wake. Dichter Ramsey Nasr neemt ons mee naar de toekomst van de Nederlandse taal.

  Carole van Ditzhuyzen en Janneke Remmers spelen teksten van Peter Handke.

  Onder leiding van Liesbeth Staats. Met in de pauze 'De tekstverwerker', een loop met bekende dichtregels gedigitaliseerd door Olivier Willemsen.

  LOGOS. Een wereld van woorden, 24, 25 en 26 mei
  in samenwerking met De Krakeling

  Met woorden beschrijven we de wereld, vertellen we verhalen en delen we dromen. Woorden zijn banaal én bijzonder. En iedereen moet er iets mee. Weten wat ze betekenen, wat ze kunnen veroorzaken en wat er gebeurt als we ze niet kunnen vinden. Logos is een gloednieuw festival over woorden, voor alle leeftijden. Met theater, verhalen, workshops, speeches, broodjes aap, boekendokters en muziek viert Logos de rijkdom van taal.

  Bekende politici en acteurs dragen inspirerende redevoeringen uit de geschiedenis voor; kinderen en ouders volgen een schrijfworkshop en spelen vervolgens in hun eigen film; er wordt gezocht naar de mooiste woorden en gedacht over de effecten ervan. In lezingen, debatten en voorstellingen is er volop aandacht voor de woorden, taal en verhalen van kunstenaars en songwriters, politici en wetenschappers, kinderboekenschrijvers en historici.

  debalie.nl

  # vimeo.com/66995700 Uploaded 146 Plays / / 0 Comments Watch in Couch Mode
 3. Wooden Saints
  Van project naar band

  In hun antikraakvilla Silence du Monde in de Utrechtse bossen schreef Wooden Saints haar tweede album You Were The One Who Volunteered. In de winterkou vertellen oprichters Arjen de Bock en Viktor van Woudenberg hoe hun project uitgroeide tot een volwaardige, tienkoppige band.

  # vimeo.com/86056852 Uploaded 158 Plays / / 0 Comments Watch in Couch Mode
 4. Opening Soon!
  Visit 3Dprintcanalhouse.com
  dusarchitects.com

  Special thanks to Carl Tasman for video footage.
  Music by Four Tet

  # vimeo.com/80355705 Uploaded 81K Plays / / 4 Comments Watch in Couch Mode
 5. Abke Haring (1978) has been one of the Toneelhuis’ permanent theatre-makers since 2010. She writes plays, directs them and acts in them too. She also appears in productions by other directors. Haring had already worked at Toneelhuis, having created Kortstond in 2004 and Hoop in 2006. She acted in Luk Perceval’s Het kouwe kind (2003) and Turista (2005), in Josse De Pauw’s Beats (2006), in Lotte van den Berg’s Gerucht (2007), in Guy Cassiers’ Mefisto for ever (2006) and Atropa. De wraak van de vrede (2008), and in De indringer directed by Peter Missotten (2010). That same year Abke Haring wrote and directed a new play, HOUT, in which she herself also appeared. A little later she played one of the two lead roles in Guy Cassiers’ production of Bloed & rozen. Het lied van Jeanne en Gilles. FLOU followed in 2011. Again she wrote the script, and she directed herself and her opposite number Han Kerckhofs. “Flawless”, “a beautiful wound” and “great art”, were the critics’ descriptions. In 2012-13 Abke Haring is making Song#2 with Benjamin Verdonck.

  # vimeo.com/53591112 Uploaded 754 Plays / / 0 Comments Watch in Couch Mode

Maraqeuz020

Marinus van Cappellen

Art Movie's crowd

Browse This Channel

Shout Box

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels. Channels