1. Workshop afholdt i.f.m. Bibliotekspolitisk topmøde 2016 i Horsens. Arrangeret af Danmarks Biblioteksforening.
  Om workshoppen:
  På workshoppen introducerer datalog og udvikler, Christian Boesgaard og chefstrateg, Bo Weymann fra DBC de muligheder bibliotekerne har for at spille en rolle i det digitale mediebillede gennem at kende brugerne næsten lige så godt som Google, Amazon, Netflix og Facebook.

  Modsat de kommercielle mastodonter, så skal bibliotekerne tilbyde sine materialer og services til en helt anden kontekst og med et formål, hvor åbenhed, demokratisk anvendelse, indsigt til brugeren, og mulighed for læring skal gennemsyre de digitale forslag, inspirationer og søgninger.

  På workshoppen blev gannemgået elementer fra datascience og Big Data, der sammen med bibliotekernes søgefunktioner og formidling kan understøtte bibliotekets rolle og position i relation til borgernes medievalg og anvendelse af nettet.

  DBC har i en længere periode arbejdet med at skabe bedre søgefunktioner til bibliotekerne baseret på datascience og elementer af Big Data. Kom og lyt, bliv klogere og diskuter de bibliotekspolitiske aspekter.

  # vimeo.com/163257455 Uploaded
 2. Temaet på DBC's udstilling i forbindelse med DB's årsmøde 14. - 15. april 2016 i Horsens var data science. DBC's Christian Boesgaard forklarer her gæsterne, hvordan data science kan bruges til at give lånerne anbefalinger og inspiration til at dykke ned i bibliotekets materialer.

  # vimeo.com/163656403 Uploaded
 3. DBC og open source

  I DBC bruger vi open source både i vores it-udvikling og it-drift.

  For os handler open source ikke bare om, at vi hellere vil bruge penge på mennesker end på licenser. Det handler også om samskabelse, om at bygge videre på hinandens ideer og om at bidrage, invitere til nye samarbejder og give tilbage.

  En tænkning, der naturligt kobler op til det, vi arbejder med hver dag på DBC, nemlig fri og lige adgang for borgerne til viden og læring i kraft af den it-infrastruktur, som vi udvikler og driver for bibliotekerne.

  Derfor bygger vores udvikling på serviceorienteret arkitektur og åbne standarder, så vores webservices er fleksible i forhold til samspil og integration med andre systemer.

  # vimeo.com/256047303 Uploaded
 4. Biblioteket har mange artikler, film og bøger der handler om klimaet. Her er et udvalg.

  # vimeo.com/258623304 Uploaded
 5. Filmstriben er bibliotekernes filmtilbud, hvor du kan streame spillefilm og kort&dok film. Se filmen hjemme i sofaen på din computer, tablet eller dit tv.

  # vimeo.com/260226481 Uploaded

Velkommen til DBC

Dansk BiblioteksCenter (DBC) PRO

Introduktion til DBC

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.