1. Jubileumkeuring ter ere van het 75-jarig bestaan (1879-1954) van het Fries Rundvee Stamboek op de Wilhelminabaan te Leeuwarden. Onder de aanwezigen zijn prins Bernard en de commissaris van de koningin.

  # vimeo.com/83752976 Uploaded 31 Plays / / 0 Comments Watch in Couch Mode
 2. Fries Rundvee Stamboek
  O.a. verslag van stieren- en koeienkeuring op de Wilhelminabaan in Leeuwarden.

  # vimeo.com/83753347 Uploaded 36 Plays / / 0 Comments Watch in Couch Mode
 3. Verslag van de jubileumkeuring van het Fries Rundvee Stamboek in de Frieslandhallen te Leeuwarden op 10 en 11 september 1974.
  Maker : Anton Stoelwinder.

  # vimeo.com/83753621 Uploaded 22 Plays / / 0 Comments Watch in Couch Mode
 4. Promotiefilm gemaakt in opdracht van FRICO in Leeuwarden. De film laat zien dat FRICO in vele landen zuivelproducten (vooral kaas) afzet. We zien straatbeelden van Nederlands-Indië, een kruidenierswinkel en de haven van Tandjong Priok bij Batavia. Ook op Curaçao zit een FRICO vertegenwoordiger. De reis gaat verder naar België, met beelden van o.a. Brussel en Gent. Ook Frankrijk, Italië, Portugal, Griekenland en Duitsland worden bezocht. Daarna gaat de reis naar bezet Tsjecho-Slowakije, Groot-Brittannië, Zweden, Noorwegen en de Verenigde Staten. Tot slot worden Irak, Palestina, Algiers, Marokko en Casablanca bezocht. Overal zijn FRICO vertegenwoordigers actief. De film eindigt met beelden van Leeuwarden.

  # vimeo.com/83753950 Uploaded 39 Plays / / 0 Comments Watch in Couch Mode
 5. Reclamefilm voor de FRICO, afdeling melkinrichting, met het productieproces van verschillende zuivelproducten en de grote rol van de FRICO in Friesland.

  # vimeo.com/83754892 Uploaded 40 Plays / / 0 Comments Watch in Couch Mode

Historisch Leeuwarden

Historisch Leeuwarden Plus

'Historisch Leeuwarden' is een samenwerkingsverband tussen het Historisch Centrum Leeuwarden en het Fries Film Archief. De bedoeling is zoveel mogelijk filmische geschiedenis van Leeuwarden op 1 plaats samen te brengen.

Browse This Channel

Shout Box

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels. Channels