1. Verslag van de jubileumkeuring van het Fries Rundvee Stamboek in de Frieslandhallen te Leeuwarden op 10 en 11 september 1974.
  Maker : Anton Stoelwinder.

  # vimeo.com/83753621 Uploaded 37 Plays 0 Comments
 2. Promotiefilm gemaakt in opdracht van FRICO in Leeuwarden. De film laat zien dat FRICO in vele landen zuivelproducten (vooral kaas) afzet. We zien straatbeelden van Nederlands-Indië, een kruidenierswinkel en de haven van Tandjong Priok bij Batavia. Ook op Curaçao zit een FRICO vertegenwoordiger. De reis gaat verder naar België, met beelden van o.a. Brussel en Gent. Ook Frankrijk, Italië, Portugal, Griekenland en Duitsland worden bezocht. Daarna gaat de reis naar bezet Tsjecho-Slowakije, Groot-Brittannië, Zweden, Noorwegen en de Verenigde Staten. Tot slot worden Irak, Palestina, Algiers, Marokko en Casablanca bezocht. Overal zijn FRICO vertegenwoordigers actief. De film eindigt met beelden van Leeuwarden.

  # vimeo.com/83753950 Uploaded 59 Plays 0 Comments
 3. Reclamefilm voor de FRICO, afdeling melkinrichting, met het productieproces van verschillende zuivelproducten en de grote rol van de FRICO in Friesland.

  # vimeo.com/83754892 Uploaded 53 Plays 0 Comments
 4. Verslag van het bezoek van circus Althoff aan Leeuwarden. Aan de orde komen de optocht van het circus door de stad, de bedrijvigheid op het circusterrein op het Wilhelminaplein voorafgaand aan de voorstelling en een circusvoorstelling. Circus Althoff was van 7 t/m 16 september 1953 in Leeuwarden. Daarna vertrok het circus naar Groningen.
  Maker : Han de Vries.

  # vimeo.com/84860098 Uploaded 101 Plays 1 Comment
 5. Journaal over belangrijke gebeurtenissen in Leeuwarden tussen januari 1976 en september 1979. Dotsjastate: opening Rijpma. 1978: brand 5 pennies. 11 oktober 1979: brand Oosterkade. 3 januari 1976: val van de torenspits van de Bonifatiuskerk. 20 juni 1980 : bezoek van Koningin Beatrix en Prins Claus aan de provincie Friesland. Ze komen aan in een boot en stappen af in de Prinsentuin waar ze door veel menigte worden onthaald. BurgemeesterJ.S Brandsma leidt hun rond in de Prinsentuin.
  Maker : Jan van der Hoek.

  # vimeo.com/84860553 Uploaded 57 Plays 0 Comments

Historisch Leeuwarden

Historisch Leeuwarden Plus

'Historisch Leeuwarden' is een samenwerkingsverband tussen het Historisch Centrum Leeuwarden en het Fries Film Archief. De bedoeling is zoveel mogelijk filmische geschiedenis van Leeuwarden op 1 plaats samen te brengen.

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.