1. Kevin Bronckaers zat de afgelopen drie weken met het VSSF team in Breckenride (Verenigde Staten) voor hun jaarlijkse trainingsstage. Na zijn eerste week stuurde hij ons al even een klein verslagje door (lees hier), ondertussen zitten de drie weken er bijna op en kan hij terugblikken op een geslaagde trainingsstage in de VS:
  “De laatste dagen zitten er bijna op en het is weer veel te snel voorbij gegaan. Over het algemeen is alles heel goed verlopen. We hebben bijna altijd perfect weer gehad, goede sneeuwcondities en goede dagen op de berg.
  Oorspronkelijk was het mijn bedoeling om de Dew Tour Half-Pipe mee te doen, maar uiteindelijk heb ik besloten om deze wedstrijd toch over te slaan. Het leek me interessanter om in de goede pipe van Copper te trainen en nieuwe tricks te proberen. Eentje daarvan zat al een hele tijd in mijn hoofd en dat was de frontside double corck 1080!
  Ik heb hier behoorlijk wat zenuwen voor gehad omdat ik deze trick nog nooit in een airbag of een zachte pipe geprobeerd had. De pipe waar ik deze uiteindelijk voor het eerst in uitgeprobeerd heb, was steenhard, gelukkkig had die wel een goede shape. Ik ben super enthousiast dat ik deze trick uitgeprobeerd heb, ook al heb ik deze helaas nog niet kunnen landen. Na een aantal pogingen tot een double corck 1080, moest ik noodgedwongen stoppen wegens een felle crash waarbij mijn board (op 2 plaatsen) gebroken was.
  Morgen is het onze laatste dag op de berg, nog een fun dagje, vooraleer we ’s avonds richting Denver vertrekken. Daar maken we nog een korte citytrip om vervolgens maandag terug richting België te vliegen. Ik ben ongeveer zo’n tiental dagen thuis, tot de TTR O’Neill Evolution in Davos start. Die vrije dagen ga ik optimaal gebruiken om weer wat te recupereren. En natuurlijk om ook wat tijd door te brengen met mijn familie tijdens de feestdagen. Alvast een vrolijk Kerstmis en een gelukkig Nieuwjaar toegewenst aan iedereen!”
  Groetjes,
  Kevin Bronckaers
  Team O’Neill Belgium
  Kevin maakte voor ons een korte video edit van zijn afgelopen drie weken in Breckenridge, op het einde zie je een aantal van zijn laatste pogingen (en crashes). O’Neill Belgium is alvast even enthousiast over zijn allereerste pogingen tot een Double corck in de halfpipe. Hopelijk kan hij deze trick op de O’Neill Evolution wel goed landen… Succes, Kevin!

  # vimeo.com/33896098 Uploaded 915 Plays 0 Comments
 2. SnowBite, Haystack, O’Neill en Ice Mountain sloegen hun handen in elkaar en presenteerden de O’Neill Crazy Dayzz, 7 evenementen, verspreid over 12 maanden.

  O'Neill Rail & DJ Battle, op 12 november, was het 7e en laatste event van de reeks O'Neill Crazy Dayzz in Ice Mountain. Alweer konden de deelnemende snowboarders en skiërs terecht in Ice Mountain voor een dag shredden in een origineel kader.

  De zomer nadert het einde en de meeste modules, boxen en rails moeten van de piste om plaats te maken voor het komende winterseizoen. Maar Ice Mountain gaf iedereen de kans om zich nog een laatste keer te komen uitleven in het uitgebreide Freestyle park.

  ..:: € 1.000 Price Money ::..

  Het draaide om de show en om te laten zien wat je als rider allemaal je mars hebt. Er viel opnieuw aan 1000€ cash prize money te winnen! Alle Benelux skiërs en snowboarders werden uitgedaagd om het beste van zichzelf te geven en te strijden om de prestigieuze eer der Lage Landen!

  Daarnaast kreeg de winnaar van de Best Trick tijdens deze O’Neill Rail Battle een zeer exclusief Snow Shinn - Limited Edition! http://www.shinnworld.com/snowshinn/limited_edition/Petersson_Speeder.html

  De railbattle startte om 13u30! Ondertussen kon het publiek mee genieten de Dj battle die tevens in de indoor piste doorgaat.

  ..:: Benelux DJ Battle ::..

  De Dj sets werden beoordeeld op basis van Techniek, Tracklist, Performance en elk op 10 punten telkens.

  Alle Dj’s die geselecteerd werden voor de DJ Battle ontvingen alvast allemaal de nieuwste Philips O’Neill The Stretch Headphone. De Dj die uiteindelijk, door zowel het publiek als door de jury, verkozen werd tot winnaar van deze DJ Battle ging niet alleen naar huis met de ultieme eer maar ook met een deftige Philips O’Neill DJ set en Dagpas van Ice Mountain!

  Bij dit event waren de rails van de O’Neill stairset de blikvangers, alsook de verschillende DJ’s die zichzelf konden bewijzen op de RedBull dj truck. Snowboarders en skiërs mochten in een uur durende battle per categorie laten zien wie de beste railskills heeft. Met een prijzenpot van €1.000 kreeg iedere winnaar van de vier categorieën een mooi bedrag mee naar huis.

  # vimeo.com/32563769 Uploaded 720 Plays 0 Comments
 3. SnowBite, Haystack, O’Neill en Ice Mountain slaan hun handen in elkaar en presenteren de O’Neill Crazy Dayzz, 7 evenementen, verspreid over 12 maanden. Op 22 oktober vond het voorlaatste O’Neill Crazy Dayzz evenement plaats in Ice Mountain. Onder de noemer O’Neill Clash of the Crews werden alle skiërs en snowboarders uit de Lage Landen opgeroepen om een eigen crew samen te stellen en af te zakken naar Ice Mountain.

  De bedoeling was dat men een leuk team samenstelde van minstens 3 tot maximum 5 deelnemers.
  De volledige indoor piste werd onveilig gemaakt door verschillende crews die gedurende een bepaalde tijdspanne het beste van zichzelf mochten geven. Elke deelnemer probeerde zich individueel zo goed als mogelijk te bewijzen en sommigen spraken zelfs een duidelijke strategie af om zich als beste crew te profileren voor de jury.

  Na een gezellige namiddag vol actie op alle modules werd uiteindelijk de crew “Dead Homies” als Beste Crew uitverkozen!
  De teamleden van de winnende crew waren Vincent Bos, Lennart Muller, Bart Falhaber en Joshua Pires. Zij gingen elk naar huis met een volle prijzendoos, geschonken door O’Neill. Nog twee deelnemers werden extra in de watten gelegd, Anne-Sophie Lechon werd beloond als beste girl op de piste en Olivier Maes viel in de prijzen als Beste Rookie tijdens deze voorlaatste O’Neill Crazy Dayzz.

  Op 12 november gaat de allerlaatste O’Neill Crazy Dayzz 2011 door. Zaterdag wordt er zowel gestreden op als naast de piste. Alle Nederlandse en Belgische boarders en skiërs worden uitgedaagd om naam te maken op een uitdagend railparcours in Ice Mountain. Dit allerlaatste evenement uit de O’Neill Crazy Dayzz reeks heet de O’Neill Rail & DJ Battle. SnowBite liet tal van dj’s meedoen aan pre-selecties en koos uiteindelijk 7 dj’s als ultieme finalisten uit de tientallen inzendingen. Deze dj’s strijden de finale tegen elkaar voor de beste dj-set op de O’Neill Rail & DJ Battle. Er valt dus heel wat jong talent te ontdekken zowel op als naast de piste.

  Klik hier voor alle informatie rond de allerlaatste O’Neill Crazy Dayzz! > http://www.facebook.com/event.php?eid=163918210358529

  # vimeo.com/31744950 Uploaded 644 Plays 0 Comments
 4. Facebook.com/oneill

  Seb Toots wins the US open in Stratton Mountain, USA stumping a cab 12 melon and frontside 10! Stoked for Seb. Tell us your favorite trick in the comment box?

  # vimeo.com/38433394 Uploaded 4,973 Plays 0 Comments
 5. Cameraman are always the unsung heroes of any production trip. In the Arctic Circle they face a formidable challenge: the cold. With temperatures often -15 or below in the Arctic, cameramen face bigger camping challenges than ever before. This is what it takes to get the shot.

  Further Unplugged takes you behind the scenes of Jeremy Jones'
  two-year snowboarding film, Further. Get an inside glimpse of what
  goes on between the lines as Jones and other top riders including
  Terje Haakonsen, Xavier De Le Rue and Josh Dirksen travel to exotic
  locations such as Japan, the Arctic Circle and the Wrangell-St. Elias
  Wilderness. Challenges arise around every corner as this crew attempts
  to push their minds and bodies further.

  Click Here To Watch More Further Unplugged Episodes: tetongravity.com/videos/series/further-unplugged-49.htm

  # vimeo.com/38352183 Uploaded 2,360 Plays 0 Comments

O'Neill - Snow

O'Neill Europe

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.