1. Cassidy Anderson & Izwan Azly (Tujuh) mendendangkan lagu Kantoi dari salah satu album Zee Avi, semasa di Bulan Bahasa 2012. — with Irwan Azly at library@esplanade.

  # vimeo.com/47218903 Uploaded 43 Plays 0 Comments
 2. Nilai dan Budi Menjadi Tema Bulan Bahasa 2012

  Tahun ini merupakan tahun yang ke-25 sambutan Bulan Bahasa diadakan. Bertemakan Kukuhnya Nilai, Eloklah Budi, Bulan Bahasa 2012 mengetengahkan pentingnya seseorang itu mengamalkan budi pekerti dan berhemah tinggi ketika berbahasa, sesuai dengan ciri-ciri masyarakat Melayu di Singapura.

  Pengerusi Bulan Bahasa, Encik Zaqy Mohamad telah mengatakan “Bahasa Melayu sentiasa punya tempat istimewa dalam masyarakat kita. Ianya idenditi kita. Malah lebih daripada itu ia mencerminkan warisan kita, budaya kita dan juga nilai-nilai kita. Nilai dan Budi menunjukkan bagaimana masyarakat Melayu dikaitkan sebahagian nilai seperti budi bahasa dan hormat menghormati. Kempen tahun ini mahu menjadikan Bulan Bahasa lebih dapat diikuti oleh khalayak yang lebih pelbagai, dan program-programnya memenuhi khalayak arus utama pelbagai generasi. Ini suatu ikhtiar menambah nilai yang berharga kepada usaha penggiat bahasa, pelajar dan juga guru bahasa Melayu.”

  Bulan Bahasa akan dilancarkan pada Ahad, 1 Julai 2012 di The Plaza, bangunan Perpustakaan Negara. Menteri Perhubungan, Penerangan dan Kesenian (MICA), Dr Ya’acob Ibrahim ialah Tetamu Terhormat bagi majlis ini. Beberapa syarikat percetakan dan penerbitan telah diundang untuk meyemarakkan lagi majlis pelancaran tersebut dengan mengadakan pameran buku-buku dan bahan-bahan lain dalam bahasa Melayu.
  Beberapa aktiviti kebahasaan telah dirancang sepanjang Bulan Bahasa

  Video is produced by:
  Eyez On Shot
  A Media Team From Hazman Labs, Inc.

  # vimeo.com/51407649 Uploaded 36 Plays 0 Comments

Hazman Labs, Inc

Hazman Aziz

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.