Zoetermeer Panters U12 Geel Channel 2011/ 2012

 1. 16 Oktober 2011.

  Op deze koude maar met een heerlijk zonnetje overgoten zondagmiddag speelden we onze eerste thuiswedstrijd in het Silverdome. Er waren ongeveer 60 toeschouwers die ons kwamen toejuichen. Na 17 seconden(lekker snel) was het 1-0 voor Zoetermeer Panters door een actie van Quinten de Jeu. Nog geen 2 minuten later werd het net wederom gevonden door Quinten de Jeu en stond het 2-0. Wat een goed begin van de wedstrijd. Helaas ging het daarna wat minder omdat sommige spelers niet op hun positie bleven staan en vaak mee naar voren schaatsten zodat er een groot gat in de verdediging kwam te liggen. Hier maakte Red Eagles Den Bosch dan ook goed gebruik van. Door te passen scoorden ze binnen vijf minuten 4 doelpunten. De eerste periode sloten we af met 2-4.

  De 2e periode was nog geen 3 minuten oud of Nick Maas werd van het veld gestuurd voor tripping(2 minuten). Met 1 man minder op het ijs kon Red Eagles hier goed gebruik van maken en scoorden 2-5. Toch lieten wij ons niet klein krijgen. Na een mooie actie van Erlend van der Burg werd het 3-5. Wij gingen steeds beter samen spelen en de lijnen bleven dicht bij elkaar rijden. In de 20e minuut werd na een mooie actie van Jay Huisman door Quinten de Jeu gescoord. Red Eagles wist na een uitbraak, waarbij de verdedigers van ons erg ver mee naar voren waren gegaan, 4-6 te scoren. Maar wij lieten onze hoofden niet hangen en bleven aanvallen. Toen kregen we de smaak echt te pakken en Jay Huisman scoorde wederom na een formidabele actie 5-6. Nog geen minuut later werd na een mooie pass van Guus Burgy wederom gescoord door Quinten de Jeu. Het was 6-6. Wat een spannende wedstrijd. De ouders gilden hun kelen schor om onze jongens en meisjes aan te moedigen. Helaas kreeg Guus Haket een wel heel zware straf. Checking from behind. Hiervoor krijg je 2 + 10 minuten (persoonlijke straf). Er werd nu door de Red Eagles fel aangevallen en met 1 man minder moesten de verdedigers en de goalie vele schoten tegenhouden of blokkeren. Onze verdedigers kwamen zwaar onder druk te liggen en schaatsten zich 3 slagen in de rondte. Na een mooie uitbraak van Erlend van der Burg werd het 7-6 voor ons. Wat een geweldige stand om thee te gaan drinken en te genieten van al het lekkere fruit wat klaarstond. Maar wat een zware taak om de stand zo te houden de laatste 15 minuten!

  In de 3e periode gingen we niet echt lekker van start en stonden we zwaar onder druk. Na 2 minuten werd na een mooie actie door Jay Huisman 8-6 op de klok gezet. Iedereen was uitzinnig van vreugde. Helaas kwamen er nu grote gaten tussen de aanvallers en verdedigers (door de verdedigers werd niet doorgereden naar de blauwe lijn en de aanvallers kwamen niet terug om mee verdedigen) waardoor Red Eagles soms met 3 man tegenover onze goalie kwam te staan. Na diverse saves werd het toch teveel en in 3 minuten scoorde Red Eagles 2x waardoor de stand op 8-8 kwam te staan. Voor onze jonge spelers was toen de pijp een beetje leeg en bij sommige spelers gingen de kopjes naar beneden hangen waardoor er niet goed meer werd gespeeld. Ze konden het tempo van de tegenstander niet meer bijhouden waardoor de gaten tussen voor en achter erg groot werden. Red Eagles Den Bosch scoorde in de laatste 3 minuten van de wedstrijd nog 2x en zo werd de eindstand helaas 8-10 voor Den Bosch.

  Toch mogen jullie je borst goed vooruit steken want wat hebben jullie een mooie wedstrijd neergezet op het ijs. Het was een lekker spannend potje ijshockey en menig ouder zal met een schorre stem huiswaarts keren. Op naar de trainingen van komende week, waarin we onze conditie kunnen verbeteren, zodat we in Tilburg onze beste schaats weer voor kunnen zetten.

  # vimeo.com/31016112 Uploaded 69 Plays 0 Comments
 2. 6 November 2011.

  Met veel plezier en goede moed begonnen we aan onze thuiswedstrijd tegen Leeuwarden. Na 4 minuten werd het eerste doelpunt gescoord door Erlend van der Burg. Wat een lekker begin van de wedstrijd. Alle spelers bleven iets beter op hun posities rijden en hierdoor werd het veld lekker breed gehouden. Er werd steeds beter overgespeeld wat resulteerde in 2 mooie doelpunten binnen 1 minuut. Jessem Grijseels scoorde zijn eerste doelpunt voor de Zoetermeer Panters na een assist van Falaine von Bannisseht. Het andere doelpunt werd na een mooie pass van Lotus Schroevers gescoord door Joey Wesseling die zijn eerste doelpunt i n de U-12 scoorde. Het werd in de eerste periode 4-0 door Quinten de Jeu.

  Na een korte pauze begonnen we goed met doelpunten van Quinten de Jeu, Jay Huisman en Erlend van der Burg. Deze periode werd steeds beter en dit resulteerde in veel doelpunten. Na 2x een mooie assist van Jessem Grijseels scoorde Quinten de Jeu 2x. Joey Wesseling scoorde zijn 2e doelpunt van de dag. Na een mooie assist van Erlend van der Burg kon Nick Maas zijn eerste doelpunt dit seizoen optekenen. Ook Guus Burgy scoorde zijn 1e doelpunt dit seizoen door een assist van Damien Charite. Er waren inmiddels 6 minuten in de 2e periode gespeeld en Zoetermeer Panters bleef aanvallen. Quinten de Jeu scoorde nogmaals en wederom scoorde Joey Wesseling een doelpunt door een mooie assist van Jay Huisman. Iedereen wilde nu naar voren om te scoren maar hierdoor kon de nummer 11 van Leeuwarden hun 1e doelpunt scoren.

  De panters werden weer met beide schaatsjes op het ijs gezet maar nog geen 50 seconden later scoorde Guus Haket zijn eerste doelpunt voor Zoetermeer Panters. Inmiddels stond het 14-1.

  Wat een lekkere stand om te gaan rusten en te genieten van het fruit en de limonade.

  De 3e periode begonnen we niet goed en waren de panters af en toe erg door elkaar aan het rijden. Al snel scoorde nummer 11 van Leeuwarden zijn 2e doelpunt. Na een mooie pass van Damien Charity scoorde Erlend van der Burg zijn 3e doelpunt. In de 38e minuut kwam daar nog een doelpunt van Quinten de Jeu bij. Na het fluitsignaal was er grote vreugde want onze eerste gewonnen wedstrijd was een feit. Er werden mooie buikschuivers gemaakt en vele vielen over en op elkaar van vreugde.

  Zoetermeer Panters U12 geel – IJCCL Capitals Leeuwarden 16-2

  Na de wedstrijd waren er nog lekkere spekkies en twix-jes en voor iedereen was er een fles lekkere limonade.

  Op naar onze volgende wedstrijd. Deze zal tegen ons eigen blauwe team zijn. Hier zullen we weer ons beste schaatsje voor moeten zetten. Jongens en meisjes dit was een super dag voor het hele team.

  # vimeo.com/31869883 Uploaded 74 Plays 0 Comments
 3. 27 November 2011.

  # vimeo.com/33087408 Uploaded 9 Plays 0 Comments
 4. 4 December 2011.

  # vimeo.com/33420062 Uploaded 6 Plays 0 Comments
 5. 15 Januari 2012.

  # vimeo.com/35780792 Uploaded 8 Plays 0 Comments

Zoetermeer Panters U12 Geel Channel 2011/ 2012

Edwin van Ulsen Plus

Browse This Channel

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.