Op 27 Mei en 28 mei j.l. werd op RTV N-H de tv-versie van onze documentaire over de herbestemming van Fort a.d. Nekkerweg uitgezonden.

Het fort wordt verbouwd tot een modern hotel/restaurant en welnesscomplex. Het Fort Resort Beemster zal hopelijk in juni 2012 haar deuren openen, dat is honderd jaar na de oplevering van het Fort a.d. Nekkerweg als onderdeel van de Stelling van Amsterdam.

De film van Huib J. Lirb en John Twigt documenteert de herbestemmende restauratie fasegewijs. Het laat zien hoe mensen creatief, vakkundig en innovatief samenwerken om dit integrale object van de Stelling van Amsterdam, een gevierd Unesco Werelderfgoed, een gezonde en vruchtbare toekomst te geven. De gepassioneerde inzet van de betrokkenen is een nadrukkelijk aandachtspunt van de filmmakers. De film geeft niet alleen een goed beeld van het gehele proces van een dergelijke restauratie; hij zal ook inspireren.

Aan het erfgoed wordt met passie gewerkt.

Onze opdrachtgever is de Provincie Noord-Holland, na de feestelijke opening later deze zomer zullen we defintieve film afleveren.

rtvnh.nl/programma/287/Van+fort+tot+sauna

# vimeo.com/47715386 Uploaded 888 Plays 0 Comments

De herbesteming van Fort aan de Nekkerweg

Verzameling web films over de herbestemming van het Fort aan de Nekkerweg van Museion Media.

Het Fort aan de Nekkerweg is vanaf de zomer 2011 met een grote financiële bijdrage van de Provincie Noord-Holland gerestaureerd. Momenteel wordt het ingericht…


+ More

Verzameling web films over de herbestemming van het Fort aan de Nekkerweg van Museion Media.

Het Fort aan de Nekkerweg is vanaf de zomer 2011 met een grote financiële bijdrage van de Provincie Noord-Holland gerestaureerd. Momenteel wordt het ingericht tot een stijlvol Spa - Welnesshotel genaamd Fort Resort Beemster.

Deze reeks van 12 vormt de aanloop naar de totale documentaire Van Fort Tot Sauna die wordt uitgezonden op 27 mei 2012 om 17.10 bij RTV N-H. Zie ook rtvnh.nl/programma/287/Van+fort+tot+sauna

De film documenteert de herbestemmende restauratie fasegewijs Het laat zien hoe mensen creatief, vakkundig en innovatief samenwerken om dit integrale object van de Stelling van Amsterdam, een gevierd Unesco Werelderfgoed, een gezonde en vruchtbare toekomst te geven. De gepassioneerde inzet van de betrokkenen is een nadrukkelijk aandachtspunt van de filmmakers. De film geeft niet alleen een goed beeld van het gehele proces van een dergelijke restauratie; hij zal ook inspireren. Aan het erfgoed wordt met passie gewerkt. Het verslag dient als zichtlijn voor toekomstige restauraties aan de forten.

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.