1. Interview med:
  Noemi Katznelson, lektor og ungdomsforsker ved Aarhus Universitet og medlem af dialoggruppen bag Ny Nordisk Skole
  Per Fibæk Laursen, professor og skoleforsker ved Aarhus Universitet og medlem af dialoggruppen bag Ny Nordisk Universitet

  # vimeo.com/64211916 Uploaded 176 Plays / / 0 Comments Watch in Couch Mode
 2. Danmark - du ved nok, det er dér, hvor bøgen spejler sin top i bølgen blå. Men bøgetræer og friske strande er ikke i sig selv danske, så hvorfor er lige netop de blevet en del af vores nationale bagage?
  Se og hør Lektor Hans Hauge diskutere begrebet ”danskhed” og hvorfor vi opfatter nogle ting, som særligt danske. Han er aktuel med bogen Danmark – der er en del af serien Tænkepauser – hvor Hans Hauge blandt andet ser på, hvordan en elite af digtere, præster og intellektuelle på et tidspunkt begyndte at tænke, tale, male og komponere dansk – og langsomt lod det nationale synke ned i folket.

  # vimeo.com/63656338 Uploaded 329 Plays / / 0 Comments Watch in Couch Mode
 3. Hvis man vil have nedskæringer i velfærden, gør man klogt i at stemme til venstre for midten. Lektor, ph.d. Carsten Jensen giver i dette interview forklaringen på, hvorfor Socialdemokraterne i Danmark og Europa de sidste årtier har ført en traditionel borgerlig velfærdspolitik.

  # vimeo.com/62173221 Uploaded 1,019 Plays / / 0 Comments Watch in Couch Mode
 4. # vimeo.com/61791425 Uploaded 103 Plays / / 0 Comments Watch in Couch Mode
 5. Forelæsningen tager udgangspunkt i et meget omdiskuteret tanke-eksperiment lanceret af filosoffen James Rachels i 1975: er det værre (aktivt) at drukne sin nevø i badekarret for at arve hans formue end (passivt) at lade ham drukne, hvis man ser ham ligge bevidstløs i badekarret? Eksemplet rejser en række generelle spørgsmål om den etiske forskel på handlinger og undladelser og har spillet en stor rolle i diskussionen vedrørende aktiv dødshjælp.

  # vimeo.com/61262685 Uploaded 71 Plays / / 0 Comments Watch in Couch Mode

Danskernes Akademi

Aarhus Universitet PRO

Her kan du finde alle forelæsninger fra Danskernes Akademi fra Aarhus Universitet

Browse This Channel

Shout Box

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels. Channels