1. Forelæsning ved ph.d.-studerende Else-Marie Jegindø fra Forskningens Døgn 2010, der havde temaet Krop & Kultur.

  Foredraget præsenterer forskning om, hvorledes religiøse overbevisninger og handlinger kan påvirke smerteoplevelse. Dels fremlægges resultater fra et klinisk studie af mulige sammenhænge mellem bøn og smerteoplevelse, dels fortælles om et feltprojekt i Mauritius, hvor vi netop har undersøgt, hvordan deltagerne i Thaipoosam-festivalen kan udholde smerten fra piercinger med spyd og kroge.

  Ved ph.d.-studerende Else-Marie Jegindø. Afdeling for Religionsvidenskab, CFIN og Dansk Smerteforskningscenter.

  # vimeo.com/25397299 Uploaded 32 Plays 0 Comments
 2. Morten Dige, Lektor, Institut for Filosofi og Idéhistorie, AU

  Moderne lægevidenskab arbejder hele tiden med at finde nye veje til at forbedre livskvaliteten for syge og handikappede. Men mange af disse opfindelser bliver også brugt af raske til at forbedre kroppens udseende, eller gøre det muligt at yde mere fysisk eller mentalt. Det er dog i høj grad et spørgsmål, og disse forbedringer også gør vores liv bedre.

  # vimeo.com/25397296 Uploaded 38 Plays 0 Comments
 3. Ph.d. Anders Lindelof, Institut for Folkesundhed, AU

  Den globale fedme-epidemi har gjort, at der nu er flere tykke end undervægtige mennesker i verden. Maden er nu ikke længere automatisk sund, og både madkulturen og bevægelsesmønstrene har ændret sig. Sundhed kræver i dag et aktivt tilvalg, som ikke alle sociale lag har lige store ressourcer til. Forelæsningen handler om, hvorfor fedmeepidemien især har ramt de laveste sociale grupper. Det handler bl.a. om ikke at være socialiseret til sund levevis. Adfærden og prioriteterne er anderledes.

  # vimeo.com/25397293 Uploaded 620 Plays 0 Comments
 4. Gertrud Oelsner, Museumsinspektør, Fuglsang Kunstmuseum

  P.C. Skovgaard tilhørte en generation af kunstnere, der var stærkt optaget af tidens politiske forhold. Flere af Skovgaards motivkredse kan forstås i lyset af hans politiske interesse, heriblandt hans mange motiver af solitære egetræer, de store bøgeskovsmotiver og hans mange klintebilleder. Fra 1840erne og frem bliver bøgetræet Skovgaards foretrukne motivkreds; en udvikling der kan ses som en parallel til overgangen fra enevælde til demokrati, og som kan følges på nærmeste hold i kunstnerens breve.

  # vimeo.com/25396928 Uploaded 58 Plays 0 Comments
 5. Karina Lykke Grand, Ph.d., postdoc. Aarhus Universitet, museumsinspektør Randers Kunstmuseum

  P.C. Skovgaards værker afslører, at han er en sand mester i at skildre hverdagens landskabelige omgivelser fra en ny vinkel. I hans malerier er en busk ikke blot en busk, og en sky ej en sky. Hans blik på verden viser os, at under Skovgaards pen og palet bliver de vante omgivelser forvandlet til en verden observeret på ny i tråd med tidens naturvidenskabelige tendenser. Med udgangspunkt i P.C. Skovgaards kunst viser forelæsningen, hvordan kunstens og videnskabens verden har mange fælles interessepunkter, og hvordan Skovgaards værker har bud til den nutidige betragter.

  # vimeo.com/25396924 Uploaded 1,645 Plays 0 Comments

Danskernes Akademi

Aarhus Universitet PRO

Her kan du finde alle forelæsninger fra Danskernes Akademi fra Aarhus Universitet

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.