NAUFRAGIS I ALTRES RESTES ENFONSADES

 1. The wreck of a forgotten Egyptian fishing boat, near the port of Hurghada. An amazing explosion of life.

  El derelicte d'un oblidat vaixell de pesca egipci, a tocar del port d'Hurghada. Una sorprenent explossió de vida.

  El pecio de un olvidado barco de pesca egipcio, junto al puerto de Hurghada. Una sorprendente explosión de vida.

  # vimeo.com/289919834 Uploaded
 2. Between 1967 and 1970, Israel and Egypt fought in what is known as the War of Attrition.
  In punishment of an incursion of Egyptian naval commandos in the bay of Eilat in which two Israeli ships were sunk, on February 5, 1970, the Israeli air force, with US-made Phantom F-4 aircraft, bombed the military port of Hurghada, sinking a Soviet-made Egyptian minesweeper, known by NATO standards, as T-43.
  Today the wreck is a popular recreational diving spot next to the tourist port of Hurghada, lying on its port side, 32 meters at its deepest point.

  Entre 1967 i 1970, Israel i Egipte es van enfrontar en la coneguda com a Guerra de Desgast.
  En càstig a una incursió d'un comando naval egipci a la badia d'Eilat en què van resultar enfonsats dos vaixells israelians, el 5 de febrer de 1970 la força aèria israeliana, amb avions Phantom F-4 de fabricació nord-americana, va bombardejar el port militar de Hurgada , enfonsant una dragaminas egipci de fabricació soviètica, conegut pels estàndards de l'OTAN, com T-43.
  Avui dia el derelicte és un popular punt de busseig recreatiu al costat del port turístic d'Hurghada, tombat pel seu costat de babord, a 32 metres en el seu punt més profund.

  Entre 1967 y 1970, Israel y Egipto guerrearon en la que se conoce como Guerra de Desgaste.
  En castigo a una incursión de comandos navales egipcios en la bahía de Eilat en que resultaron hundidos dos barcos israelíes, el 5 de febrero de 1970 la fuerza aérea israelí, con aviones Phantom F-4 de fabricación norteamericana, bombardeó el puerto militar de Hurgada, hundiendo un dragaminas egipcio de fabricación soviética, conocido por los estándares de la OTAN, como T-43.
  Hoy día el pecio es un popular punto de buceo recreativo junto al puerto turístico de Hurghada, tumbado por su costado de babor, a 32 metros en su punto más profundo.

  References:
  Links
  redseawreckproject.com/2013/08/18/el-minya/#prettyPhoto
  en.wikipedia.org/wiki/T43-class_minesweeper

  russianships.info/eng/warships/project_254.htm

  Books:
  • An Israeli point of view of those years, with an express mention of the event:
  MOMMSEN, Klaus. 60 Years Israel Navy: Chel Hay'Yam Ha'Yisraeli. Norderstedt: BoD-Books on Demand, 2011, pp. 161-162.
  • Journal of Palestine Studies, Volum 18. Kuwait: Institute for Palestine Studies and Kuwait University, 1988, p. 143

  See also:

  Videos:
  From the ship:
  A similar model of the T-43 series, in the Albanian Navy:
  youtube.com/watch?v=76yWicOmysU

  Of the airplane:
  youtube.com/watch?v=yXf6SA-r29k

  # vimeo.com/287739805 Uploaded
 3. Malgrat la bellesa del lloc, és difícil trobar bona visibilitat al Parc Submarí de Tarragona, però el vent de Llevant té aquestes coses...

  A pesar de la belleza del lugar, es difícil encontrar buena visibilidad en el Parque Submarino de Tarragona, pero el viento de Levante tiene estas cosas...

  # vimeo.com/225169473 Uploaded
 4. El dia 11 de desembre va ser el 98 aniversari de l’enfonsament del popular derelicte del “Correu”, nom real Cavour (Ex-Florida). -52 metres.El clàssic canó i un detall de les rajoletes del terra de la zona de quarantena de la nau, on ficaven als malalts i zona de dispensari alhora. Amb els companys del Glups Diving i sota l’aigua amb en Pep Tizne, la Cori Medina, el Wences Poblet i en Ferran Asensio.

  Altres vídeos del mateix escenari, fins i tot amb millor visibilitat:

  vimeo.com/133998571

  vimeo.com/45031010

  Per saber-ne la història:

  pageseditors.cat/ENG/llibre_milenio2.asp?id=71&id_llibre=1090

  porttarragona.cat/ca/catalogo-de-publicaciones/item/la-guerra-secreta-del-mediterrani-submarins-alemanys-i-vaixells-aliats-a-la-costa-de-tarragona-1914-1918.html

  El día 11 de diciembre fue el 98 aniversario del hundimiento del popular pecio del "Correo", nombre real Cavour (Ex-Florida). -52 metros. El clásico cañón y un detalle de las baldosas del suelo de la zona de cuarentena de la nave, donde alojaban a los enfermos y zona de dispensario a su vez. Con los compañeros del Glups Diving y bajo el agua con Pep Tizne, la Cori Medina, el Wences Poblet y Ferran Asensio.
  Otros vídeos del mismo escenario, incluso con mejor visibilidad y para saber su historia, ver enlaces.

  # vimeo.com/148802658 Uploaded
 5. Pocs capbussadors coneixen el fons que envolta el derelicte del "Correu" (ex-Cavour) perquè les aigues i especialment per la zona de popa, solen ser tèrboles, de forma quasi crònica. Aqui ho podreu veure com si fossiu a Costa Brava...per això m'agrada aquest mar...per dies així...

  Buceando en la popa del "Correu" (ex-Cavour). Una perspectiva diferente.

  Pocos buceadores conocen el fondo que rodea el pecio del "Correo" (ex-Cavour) debido a que las aguas y especialmente por la zona de popa, suelen ser turbias, de forma casi crónica. Aquí lo podréis contemplar como si estuvierais en Costa Brava ... por eso me gusta este mar ... por días así ...

  # vimeo.com/133998571 Uploaded

NAUFRAGIS I ALTRES RESTES ENFONSADES

Josep Mª Castellvi Plus

La història submergida mostrada mitjantçant la imatge.

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.