Naše zdravlje u našim rukama

 1. Zašto su pušači loši u seksualnim odnosima? Zašto soboslikari ne rade u prostorijama pušača? U kojim slučajevima novorođene bebe ne žele piti majčino mlijeko? Zašto biljka duhan ne raste bez elemenata radioaktivnosti? Zašto državni zakoni uglavnom zabranjuju "light" cigarete? Velike obmane filtera cigarete i bijelog pepela i azbesta kod skupih cigareta. Prim. dr. Petar Borović govori o uzrocima koji dovode do početka kao i o posljedicama do kojih dovodi pušenje. Poslušajte o medicinskom čudu koje su doživjeli stanovnici Finske, te otkrijte kakav je utjecaj kave, tople vode i bombona mentol na pušenje.

  # vimeo.com/43133913 Uploaded 525 Plays 0 Comments
 2. Postoji li dobra doza kave? Spuštanje i mekoća dojki kod žena i konzumacija kave. Dobar način (4 x bolji od prosjeka) za dobivanja karcinoma bubrega, mokraćnih kanala i vagine kod žena je kombinacija pijenja kave s pušenjem cigareta. Kofein nije kancerogen, ali pojačava djelovanje otrova i kancerogena. Kava za "dobro jutro". Dva efekta kave: a) povećava razinu hormona stresa i b) stvara osjećaj ugode. Utjecaj kave na fizički izgled. Utjecaj kave na dijabetis-tip2, aritmiju, hemoroide, visok krvni pritisak, šećer i masnoće u krvi. Utjecaj kave na fetus kod trudnice.

  # vimeo.com/43443005 Uploaded 557 Plays 0 Comments
 3. Zašto ispod žbuna kave ništa ne raste? Listovi kave kao dobro sredstvo protiv korova. Zašto nakon nekoliko godina uspješnog rasta kave na plantažama, odjednom cijela plantaža propada? Kava kao dobar eliminator kalcija iz kostiju i pojačivač ateroskleroze. Zašto je najveći broj srčanih i moždanih udara ujutro? Kava ne pomaže dobrom pamćenju!

  # vimeo.com/43878520 Uploaded 298 Plays 0 Comments
 4. Zašto Francuzi žive dugo iako svakodnevno piju vino? ? Dobrobiti za čovjeka kad se popije 45 litara vina i 22 litre piva. Koje dobrobiti grožđa i njegova soka uništava alkohol? Pivo uzrokuje impontenciju kod muškaraca. Bezalkoholno pivo: dobar ili loš izbor? Radler – suvremena obmana. "Vatrena voda" i Indijanci. Utjecaj alkohola kao aperitiv. Koji je uzrok velikog broja roditeljskog silovanja vlastitih kćeri i sinova? Zašto se muškarci ljube kad se napiju? Mogu li alkoholičari biti trajno izliječeni?

  # vimeo.com/44278390 Uploaded 391 Plays 0 Comments
 5. Zašto su razine stresa u različitim dijelovima svijeta različiti, pa na primjer najveći stresor u Sjevernoj Americi je smrt bračnog druga, u Južna Americi gubitak majke, na Balkanu gubitka djeteta, a u Japanu gubitak posla i ugleda? Upoznajmo se s dobrim i negativnim stresom. Pojačava li ili smanjuje kava stres? Savjest i stres.

  # vimeo.com/44709870 Uploaded 312 Plays 0 Comments

Naše zdravlje u našim rukama

TVHope

Serija intervjua sa stručnjacima iz područja zdravlja. Odgovori na mnoga zdravstvena pitanja i konkretni savjeti o tome kako poboljšati svoj život i uštedjeti novac na nepotrebnim i štetnim stvarima.

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.