1. Na het succes van Noord Gestoord en alle discussie over 'wel of niet echt' zijn we op zoek gegaan naar Rick - de pontspringer uit Noord.... en we vonden hem!

  http://www.kunstpiloten.nl

  # vimeo.com/24110182 Uploaded 115 Plays 0 Comments
 2. In de laatste aflevering van de serie gaat Kunstpiloten op bezoek bij de meest unieke kunstenaars in Utrecht. Of ze nu mode ontwerpen, games maken of airbrushen; allemaal geven ze er hun eigen draai aan. Ze innoveren en customizen tot ze er bij neervallen. Van gepimpte motoren tot led-jurken, en van groeiende bomen tot gespleten geslachtsdelen.

  http://www.kunstpiloten.nl

  # vimeo.com/24005718 Uploaded 314 Plays 1 Comment
 3. Kunstpiloten loopt een dagje mee achter de schermen in de Kunsthal. In dé kunstinstelling van Rotterdam draaien we mee van hoog naar laag. Van suppoost tot curator en van schoonmaker tot de directrice; iedereen vervult zijn eigen rol bij de ruim 25 tentoonstellingen per jaar. Wat is er allemaal nodig om de Kunsthal draaiende te houden, en wie doet eigenlijk wat?

  http://www.kunstpiloten.nl

  # vimeo.com/23632326 Uploaded 231 Plays 1 Comment
 4. Kunstpiloten zoekt de grenzen op, en dat doen we in Den Haag. Van kritische kunstenaars die de grenzen willen doorbreken tot kunstenaars die letterlijk de landsgrenzen opzoeken en oversteken. Voor de een is Nederland een veilige werkplek, de ander wordt er van zijn bed gelicht en gearresteerd. Kunstpiloten aflevering zes: hoe ver kun je gaan, en waar ligt de grens?

  http://www.kunstpiloten.nl

  # vimeo.com/23314741 Uploaded 302 Plays 0 Comments
 5. In de vijfde aflevering duikt Kunstpiloten direct in het diepe. In Amsterdam, bolwerk van culturele happenings, gaan we op zoek naar het groepje mensen dat aan de touwtjes trekt in de kunstwereld. Want kunst is niet alleen maar zien en gezien worden, er is duidelijk ook een flinke rol weggelegd voor geld en macht!

  http://www.kunstpiloten.nl

  # vimeo.com/23033434 Uploaded 133 Plays 0 Comments

Kunstpiloten

Coolpolitics

Kunstpiloten neemt je mee naar de backstage van de Nederlandse kunstwereld. In Kunstpiloten kijken we niet naar naam en faam, maar stellen de vragen die er toe doen. Kunstpiloten doet het net even anders. In Kunstpiloten is er geen elite of onderlaag.…


+ More

Kunstpiloten neemt je mee naar de backstage van de Nederlandse kunstwereld. In Kunstpiloten kijken we niet naar naam en faam, maar stellen de vragen die er toe doen. Kunstpiloten doet het net even anders. In Kunstpiloten is er geen elite of onderlaag. We gaan lastige onderwerpen niet uit de weg, maar vallen met de deur in huis zonder onbeschoft te zijn.

Elke aflevering van Kunstpiloten staat in het teken van een thema zoals de machtigste mensen in de kunstwereld, bijzondere verzamelaars of de kosten van kunst. Kunstpiloten bezoekt gerenommeerde kunstenaars als Joep van Lieshout en Jonas Staal, maar ook graffiti artist Lastplak, afvalarchitect Denis Oudendijk en DJ Billy the Klit. We gaan racen met Menno Baars, bouwen onze eigen Rietveld stoel en spelen de nieuwe zen-game Bohm van Monobanda. Kunstpiloten dompelt je volledig onder in de kunstwereld in de vier randsteden van Nederland.
Zo gaat Kunstpiloten langs de tattoo-koning van Nederland: Henk Schiffmacher. Hij vertelt alles over macht in de kunstwereld. Ook lopen we een dag mee achter de schermen bij de Kunsthal in Rotterdam, en nemen we een kijkje in de keuken bij Axel Rüger, de directeur van het Van Gogh Museum in Amsterdam.
Van Rotterdam tot Den Haag en van Utrecht naar Amsterdam; van Erik Kessels tot jonkheer Jan Six XI, en van de honderden sneakers van Tim Sabajo tot het broeinest Kytopia; overal treft Kunstpiloten makers en liefhebbers die vertellen wat hen bezielt.

De presentatie van Kunstpiloten is in handen van Sol Wortelboer. We kennen Sol van Six Pack en als presentator voor TMF en MTV. Sol is geen kunstexpert, maar juist nieuwsgierig naar alle ins en outs. Hij gaat geen onderwerp uit de weg. Samen met Sol neemt Kunstpiloten je mee naar alle uithoeken van de kunstwereld in de vier randsteden van Nederland.

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.