1. Hjärnforskning, lärandemiljö och evidensbaserad design var temat för Trevor Dolan, Stockholms universitet

  # vimeo.com/44916081 Uploaded
 2. "Learning through Inspiration" var temat för Rosan Boschs föreläsning på Studio Lärmiljö.

  Rosana Bosch har arbetat professionellt med konst, design och arkitektur i mer än 20 år. Som konstnär drivs Rosan Bosch av en lust att använda sin konstnärliga proessionalism för att besegra stora problem och utmaningar i samhället. Hennes uppfattning är att konst, design och arkitektur kan skapa ett större värde för företag och organisationer. Hon har bl a stått för interiören i uppmärksammade skolan Vittra Telefonplan.

  Som en holländsk-född konstnär har Rosan Bosch haft en internationell plattform för sitt professionella arbete. Hon är delvis utbildad vid Hogeschool voor de Kunsten, Utrecht, Holland och dels vid Universitat de Bellas Artes, Barcelona, Spanien.

  # vimeo.com/43657873 Uploaded
 3. "Design af Innovative Læringsmiljøe, Örestad Gymnasium m.fl. exempel", det var temat för
  Kim Herforth Nilsens, arkitekt MAA/RIBA, grundare av 3XN, föreläsning på Studio Lärmiljö. Kim 3XN i DanmarkKim Herforth Nielsen,
  Kim Herforth Nielsen är en erfaren arkitekt och senior chef. Sedan starten 1986 har Kim Herforth Nielsen varit den kreativa drivkraften i 3XN, och han har varit inblandad i alla stora projekt som t.ex. Ørestad Gymnasium i Köpenhamn, Alsion i NSW och Tangen vidergående skola i Norge.

  Kim Herforth Nielsen är ofta domare i internationella designtävlingar och han är en frekvent talare på arkitektskolor och universitet över hela världen.

  # vimeo.com/43447170 Uploaded
 4. I över 15 år har Peter C. Lippman ägnat sitt yrkesliv åt forskning och utformning av lärandemiljöer. Peter har arbetat i hela USA som pedagogisk resursplanerare. I slutet av 2011 flyttade han till Perth i Australien där han har utsetts till Associate Director på EIW Arkitekter. Peter har publicerats i en hel del skrifter. Han håller många föreläsningar och workshops runt om i världen. Peters senaste bok Evi- dence Based Design of Elementary and Secondary Schools: A Responsive Approach to Creating Learning Environments publicerades i september 2010 av John Wiley & Sons, Inc.

  # vimeo.com/44915564 Uploaded
 5. Hjärnforskning, lärandemiljö och evidensbaserad design, var temat för Rolf Ekman, hjärnforskare Göteborgs universitet.

  # vimeo.com/44915846 Uploaded

Föreläsningar på Studio Lärmiljö 2012, en del av Framtidens lärande - föreläsningar

diu redaktion Plus

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.