1. Το σκυλί μαθαίνει να γαυγίζει στη κρύπτη για να αποκτήσει αυτό που θέλει. Η εκμάθηση αξιοποιεί αποκλειστικά το κυνηγετικό ένστικτο του σκύλου κι έτσι είναι πιο εύκολα διαχειρήσιμος κι αποφεύγουμε τη χρήση πίεσης.
  Στην παλιά και συνήθη μέθοδο να ξεκινά το γαύγισμα στην κρύπτη με έναν ερεθιστή εκτός από το κυνηγετικό ενεργοποιούμε συνήθως και το αμυντικό του ένστικτο (το σκυλί αγριεύει) κι έτσι αναγκαζόμαστε να το κρατάμε και να το διορθώνουμε με λουρί, καρφιά, ηλεκτ. κολλάρο κλπ, που πολλές φορές δεν έχουν αποτέλεσμα και είτε τσακίζουν είτε θέτουν το σκύλο εκτός ελέγχου.
  Στη μέθοδο που χρησιμοποιώ ο ερεθιστής μπαίνει στο τέλος του προγράμματος, αφού έχει μάθει καλά ο σκύλος τι ακριβώς πρέπει να κάνει.

  # vimeo.com/46311673 Uploaded 33 Plays 1 Comment
 2. Εισαγωγή κουταβιού στο να βαδίζει πλάι μας.
  Χρήση του clicker (δευτερεύον ενισχυτής συμπεριφοράς) και φαγητού (πρωτεύον ενισχυτής).
  Με τη χρήση του δευτερεύοντα ενισχυτή μπορούμε να μαρκάρουμε την επιθυμιτή συμπεριφορά ακριβώς τη στιγμή που γίνεται κι έτσι το σκυλί να καταλαβαίνει πιο γρήγορα τι είναι αυτό που θέλουμε να κάνει.

  # vimeo.com/46285212 Uploaded 27 Plays 0 Comments
 3. Εισαγωγή στα καθήκοντα προστασίας για ένα κουτάβι 3,5 μηνών.
  Σκοποί:
  1. Να καταλάβει ότι το λουκάνικο είναι αντικείμενο για κυνήγι. Με τη χρήση του σκουπόξυλου μπορώ να ελέγχω καλύτερα την κίνηση του λουκάνικου. Επιπλέον να το κινώ μακρύτερα από το σώμα μου για να μπορεί το κουτάβι να εστιάζεται καλύτερα στο λουκάνικο.
  2. Εξοικιώνω το κουτάβι με το γκλοπ, χαϊδεύοντας με το σκουπόξουλο το σώμα του.
  3. Μαθαίνει το Άσε με το που ξεκινά η εκπαίδευση προστασίας

  # vimeo.com/46284511 Uploaded 36 Plays 0 Comments
 4. # vimeo.com/34913533 Uploaded 24 Plays 0 Comments
 5. # vimeo.com/34914261 Uploaded 32 Plays 0 Comments

Dogs

Kostas Sakellaropoulos

Προσωπικά βίντεο από την εκπαίδευση των σκύλων μου.

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.