1. Genomineerd voor de NL Awards 2008 in de categorie: Televisie Varia.

  Gemaakt door: Renate Kuivenhoven, Annet Huisman, Engelien Bouwman, Frans Slaterus, Sjoerd IJbema en Herwin Vos, Omrop Fryslân.

  Enthousiaste finale van wedstrijd tussen Friese veehouders. In de competitie aandacht voor de verschillende aspecten van het boerenleven.

  Juryrapport:
  Bij dit spelprogramma sprak het regionale element de jury zeer aan: we horen de Friese taal, de aard van het spel past bij de regio (twee boeren strijden tegen twee andere boeren in een spel met gesimuleerde boerenactiviteiten zoals het drijven van vee, het hanteren van een melkmachine, het behendig besturen van een tractor) en ook de setting ondersteunt het plattelandsgevoel. Het is niet eenvoudig om een dergelijk evenement mooi in beeld te brengen, maar dat is deze makers gelukt: cameraschakeling, licht, geluid en montage zijn allemaal goed verzorgd. De presentatrice verdient een groot compliment; zij heeft haar huiswerk goed gedaan en praat het geheel met enorm veel enthousiasme, kennis en talloze interviews aan elkaar en weet daarmee een enorme sfeer te creëren in de grote schuur. Door haar kwaliteiten valt bijna niet op dat het spelelement eigenlijk vrij mager is in deze finale. Het plezier spat er van af en dat werkt zeer aanstekelijk!

  Copyright: Omrop Fryslân.

  # vimeo.com/4705862 Uploaded 482 Plays 0 Comments
 2. Genomineerd voor de NL Awards 2008 in de categorie: Televisie Sport.

  Gemaakt door: Anja Otto en Bart Pots, RTV Noord.

  Een mooi beeld van de liefde en ernst waarmee de supportersvereniging Groningen Fanatics opereert.

  Juryrapport:
  Inkijkje in een wereld waarvan wij altijd denken dat het tegen het criminele aanzit. Niets blijkt minder waar, het zou een junior Lions clubje kunnen zijn. Een volledig georganiseerd team dat zich serieus van zijn taak kwijt, met als beeldend hoogtepunt de leden die achter naaimachines zitten om spandoeken maken. De voorzitter van Groningen loopt ermee weg. Dit soort ‘kijkjes achter de schermen’ zie je niet vaak. De tijd en aandacht die de supporters in hun hobby stoppen, worden geëvenaard door de makers van dit programma.

  Copyright: RTV Noord.

  # vimeo.com/4648381 Uploaded 747 Plays 0 Comments
 3. Genomineerd voor de NL Awards 2008 in de categorie: Radio Varia.

  Gemaakt door: Gerard van Ommen, Omroep Flevoland.

  Dagelijks programma met verhalen uit de samenleving waarin in dit tweeluik een voorbijlopende vrouw openhartig vertelt over haar ongeneeslijke zieke zus.

  Juryrapport:
  Een dagelijks programma waarin ervaren verslaggever Gerard van Ommen wat loopt te struinen en mensen aanspreekt. In dit tweeluik spreekt hij een voorbijlopende vrouw aan over haar honden en weet haar te verleiden tot een diepgaand en emotioneel gesprek over haar ongeneeslijke zieke zus. En dit in totaal in 10 minuten tijd. En met respect voor de hoofdpersoon. Een emotioneel stukje radio.

  Copyright: Omroep Flevoland.

  # vimeo.com/4646220 Uploaded 20 Plays 0 Comments
 4. Genomineerd voor de NL Awards 2008 in de categorie: Radio Varia.

  Gemaakt door: Sarah de Geest, Mirjam Haven, Annelinde Peters en Hans van Wieren, RTV Oost.

  Aflevering uit deze zomerse serie waarin de verslaggeefster plekken en personen opzoekt die iets te maken hebben met dichter/tekstschrijver Willem Wilmink.

  Juryrapport:
  Een zomers programma dat gedurende de dag aandacht besteedt een bepaald onderwerp. In deze aflevering bezoekt de verslaggeefster plekken en personen die iets te maken hebben met dichter/tekstschrijver Willem Wilmink. Een mooie manier om te laten horen dat deze Enschedeër in zijn eigen stad nog springlevend is. Het heden verbonden met zijn werk en leven. Waarbij schoolkinderen op de Willem Wilmink school nog nauwelijks weten wie hij was en de huidige bewoonster van een huis waar Wilmink gewoond heeft, dit toch wel heel speciaal vindt.

  Copyright: RTV Oost.

  # vimeo.com/4645999 Uploaded 148 Plays 0 Comments
 5. Winnaar van de NL Awards 2008 in de categorie: Radio Varia.

  Gemaakt door: Aukje de Hoop en Annelies van der Goot, Omrop Fryslân.

  Een tuinseizoen lang draaiden twee verslaggevers mee op een klein volkstuinencomplex bij Leeuwarden.

  Juryrapport:
  Radio in al zijn eenvoud! Twee verslaggevers draaien een jaar lang mee in een volkstuincomplex en beheren hun eigen tuintje. Door de relatie die zij opbouwen met hun mede volkstuineigenaren weten zij mooie gesprekjes en interviews vast te leggen. Alle onderwerpen passeren de revue op naturelle wijze. Van een persoonlijk verleden tot een discussie over de presidentsverkiezingen in Amerika. Het is de verdienste van de makers dat zij zo een plek hebben weten in te nemen in deze gemeenschap.

  Copyright: Omrop Fryslân.

  # vimeo.com/4646274 Uploaded 64 Plays 0 Comments

NL Awards 2008

NL Awards PRO

Dit kanaal laat alle nominaties en winnaars zien van de NL-Awards 2008.

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.