1. Ljusgestaltning Industrivandring Berättelser
  -knottfabriken och stenbrottet i Lahälla som kulturscen

  Dokumentationen av stenindustrin och kulturarrangemanget den 1 september 2012 görs av Rio Kulturkooperativ och kommer att göras tillgänglig på Rio kulturkooperativs hemsida samt hemsidorna hos Lysekils kommun och Stångenäsets hembygdsförening.

  Besökare ska genom ljusgestaltning kunna se knottfabriken och stenbrottet på ett nytt sätt och uppleva nya perspektiv på historien och miljön. Denna gång berättas historien med konstnärliga medel som sätter fantasin i rörelse. Ljusgestaltningen ska också dokumenteras och förmedlas via hemsidor.

  Anna Ask, Love Sjöberg och Malin Wallin, tre nyexaminerade designstudenter från Högskolan för Design och Konsthantverk i Göteborg har fått uppdraget att i Lahälla presenterara en konstnärlig ljusgestaltning av platsen.

  "Vi vill ge er besökare en ljusupplevelse av den historiska och spännande plats som håller på att glömmas bort. Genom levande och artificiell ljusgestaltning vill vi uppmärksamma knottfabriken och stenbrottets mångfacetterade plats och tillsammans med de olika berättelserna lyfta fram den historia som skapat platsen och de människor som verkat här. Med ljuset som vårt redskap vill vi även visa de möjligheter platsen kan rymma inför framtiden."

  Formgivare: Anna Ask, Love Sjöberg, Malin Wallin

  # vimeo.com/49122908 Uploaded 227 Plays 0 Comments

Rio Kulturkooperativ

Kulturlandskapet

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.