1. showreel of director menna laura meijer. with fragments of sexy, real men, sweety, girls and she blew like trumpets. edit albert markus 2009. dutch - no subtitles.

  Uploaded 600 Plays 0 Comments
 2. Kyteman. Now What? is een documentaire van Menna Laura Meijer. Officiële selectie IDFA 2011 Play Music Documentary Competition. 1 december in de bioscoop.

  In 2009 werd Colin Benders in één klap beroemd met zijn hiphoporkest Kyteman. Hij overrompelde en overwon Nederland met optredens en zijn album The Hermit Sessions. Recensenten overtroeven elkaar in hun lof: ‘De lat voor live-hiphop is één meter hoger gelegd door een jongen uit Utrecht’, ‘The next big thing’ van eigen bodem’, ‘betoverend’, en ‘een on-Nederlands rijk en ambitieus album’.

  Toch beslist Benders tot ieders verbazing om in december 2009 zijn laatste concert te geven. Hij gelooft dat een echte kunstenaar het bekende loslaat, risico’s neemt en zijn verlangen naar vernieuwing volgt. ‘Ik maak geen muziek om succes te krijgen. Ik maak geen muziek om geld te verdienen. Het is een bizar jaar geweest, maar nu heb ik weer de ruimte om na te denken over het volgende ding.’

  Wat dat volgende ding moet worden, dat is de vraag. De documentaire volgt de onrustige creatieve zoektocht van Colin Benders naar nieuwe muziek. En vraagt zich af waarin voor hem de bron van zijn muziek ligt. De film geeft een indringend beeld van een uitzonderlijk getalenteerd muzikant. Benders is compromisloos in zijn kunstenaarschap en durft, met ogenschijnlijk gemak, groots te denken. Maar de dagelijkse praktijk, het geld en de organisatie, laten zich niet zo makkelijk in banen leiden en staan vaak in schril contrast met de plannen en idealen van de muzikant.

  # vimeo.com/31743404 Uploaded 6,571 Plays 3 Comments
 3. first episode of SEXY a 7 part documentary series on teenagers, love and sexiness. Director Menna Laura Meijer, edit Albert Markus, photography Bert Haitsma and sound David Spaans. Broadcasted by VPRO 2007.

  Uploaded 5,097 Plays 0 Comments

Still Film

Still Film

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.