1. De samenstelling van de bevolking verandert. Het aantal ouderen groeit en deze generatie "nieuwe ouderen" vormt de grootste doelgroep voor de retail in de komende decennia. Het zijn koopkrachtige ouderen, die zich jonger voelen en gedragen. Zij hebben nieuwe wensen en behoefte aan andere producten, services en diensten, waarbij één oplossing niet voldoende is. Ze delen hun tijd anders in. Het is niet verstandig om ze als één homogene groep te beschouwen. Hun uitgavenpatroon wordt mede bepaald door hun leeftijd, gezondheid, inkomen en hoeveelheid vrije tijd. Het "onesizefits to all" als oplossing voor ouderen behoort tot het verleden.

  # vimeo.com/50979518 Uploaded
 2. Het internet als verkoopkanaal biedt veel nieuwe mogelijkheden in de retail. Internet is een belangrijke drijfveer voor de traditionele (offline) verkoopkanalen wanneer ze in staat zijn om de online en offline verkoopkanalen die voor handen zijn goed op elkaar af te stemmen. Belangrijke spelregel is dat consumenten steeds meer producten op elk moment en via elk kanaal willen en kunnen kopen.

  # vimeo.com/50979517 Uploaded
 3. Het oriëntatie- en zoekproces van de consument is onder invloed van internet compleet veranderd. De consument is op steeds meer terreinen een goed geïnformeerde expert geworden. Online en offline informatiebronnen worden door elkaar heen gebruikt om de juiste informatie te zoeken. Het toenemend gebruik van sociale media, forums en review sites tonen dit aan. Consumenten geven hun mening, luisteren naar anderen, leren van elkaar en zoeken gelijkgestemden met overeenkomstige kenmerken en/of behoeften.

  # vimeo.com/50979516 Uploaded
 4. Elke consument is een individu met specifieke wensen en behoeften en wil ook als zodanig behandeld worden. Consumenten ervaren vanuit retailers "veel van hetzelfde" terwijl ze duidelijk minder gevoelig zijn voor massa communicatie.

  # vimeo.com/50979515 Uploaded
 5. Onderliggende wereldwijde economische processen zijn zeer krachtig, vooral in ontwikkelde landen zoals Amerika en Japan en voor ontwikkelingslanden zoals China en India. Meer dan vier miljard consumenten in opkomende markten zien hun inkomen de komende twintig jaar verdrievoudigen. Deze nieuwe middenklasse biedt enorme winst- en groeimogelijkheden voor internationale retailers. De focus zal de komende jaren op expansie naar deze groeimarkten liggen. Ook onder invloed van stagnerende economieën in Europa. Deze trend staat op zichzelf en heeft grote invloed op retail in het algemeen.

  # vimeo.com/50980739 Uploaded

Retail2020

CBW-MITEX

De retail is voortdurend aan verandering onderhevig. Hiermee is zeker niet gezegd dat alles altijd helemaal op de schop gaat, maar in de komende jaren zal een aantal vaste waarden definitief veranderen. De veranderingen vragen een antwoord van jou als…


+ More

De retail is voortdurend aan verandering onderhevig. Hiermee is zeker niet gezegd dat alles altijd helemaal op de schop gaat, maar in de komende jaren zal een aantal vaste waarden definitief veranderen. De veranderingen vragen een antwoord van jou als retailer. Dit betekent enerzijds een aanpassing van de huidige manier van werken. Anderzijds zul je anders moeten omgaan met, of zul je jezelf moeten aanpassen aan de nieuwe retail structuur. Reden genoeg voor de brancheorganisatie CBW-MITEX om uitvoerig onderzoek te laten doen.

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.