Olympique Dramatique

Meer info: toneelhuis.be/#!/nl/readmodus/production/?id=7367

STIJN VAN OPSTAL NODIGT UIT

De gekende ‘helden van’-formule revisited: dit seizoen mag een Toneelhuismaker – voor een keer geen muzikant - over de muur van zijn métier kijken en zijn of haar helden uitnodigen. Stijn Van Opstal ging graag in op deze vraag en dat levert een spannend programma op van theater en muziek. Stuk voor stuk niet te missen.

“Wat heb ik gemist… Nick Cave stelde zijn tweede roman voor in de Arenbergschouwburg en speelde daar een intiem mini-concert, nooit gezien. De laatste tournee van Wannes Van De Velde, een jaar voor hij stierf, ik had hem zo graag nog eens bezig gehoord, één keer maar. En ook Toots zal ik waarschijnlijk nooit live horen fluiten. Ik heb deze gelegenheid dus aangegrepen om een paar voorstellingen uit te nodigen, die ik met spijt in het hart nooit gezien heb, en die nu nog getoond kunnen worden, voor ze voorgoed verdwenen zijn. Zijn verontschuldigd wegens redenen: Nick Cave, Benjamin Zander, Dave Eggers, Lola Arias, Chilly Gonzales, Jim Henson en Wannes van de Velde. Zoek deze mensen op en uw leven wordt nog beter.”
Stijn Van Opstal

Staan op het programma:

22.05 - Scheisseimer (Koenraad Tinel)
24.05 - Welkom in het Bos (Alex van Warmerdam)
25-27.05 - De Lady Macbeth uit het District Mtsensk (RITS Brussel/ Conservatorium Antwerpen)
27.05 - Othello (bye bye) (Dood Paard)
28.05 - Riverman (Bart Voet & Esmé Bos)

-

WELKOM IN HET BOS
De Mexicaanse Hond

Twee vrouwen zwerven door een bos - Dora, weggelopen van haar man, en Fannie, die haar terzijde staat. Ze strijden tegen honger en dorst en ’s nachts zijn er verontrustende geluiden. Dan stuiten ze op een aantal merkwaardige personages: een timide faun, een rijke nietsnut en een onbehouwen priester. Allen willen ze bevrijd worden van hun lusten, maar de kunst van het verleiden beheersen ze niet. Voor Fannie en Dora zit er niets anders op dan van zich af te bijten.

“Alex van Warmerdam schrijft de stukken die hij regisseert, ontwerpt de decors en componeert de muziek, schildert de affiches en durft af en toe al eens te koken voor zijn spelers. En dit alles tussen de films en het beeldend werk dat hij maakt door. Niet te vatten, net als zijn werk. En dat het hier in Vlaanderen zelden getoond wordt, is een gemis.” Stijn Van Opstal

“De typische absurde humor en stilering van Van Warmerdam maken dit bizarre, bijna duivelse sprookje over lust en seks tot een zeer feestelijke toneelvoorstelling. (…) Onnavolgbaar grappig.” - ***** Scènes

“Pierre Bokma grossiert in fraaie stembuigingen een doordachte, technisch perfecte lichaamstaal. Het is Klucht, grand guignol en effectief komediespel tegelijk. En vooral onwaarschijnlijk goed wat hij hier doet.” - **** De Volkskrant

# vimeo.com/92816022 Uploaded

Olympique Dramatique

Toneelhuis PRO

toneelhuis.be/#!/en/profile/olympique-dramatique

Olympique Dramatique was set up in 1999 by Tom Dewispelaere, Ben Segers, Stijn Van Opstal and Geert Van Rampelberg as an actors’ collective that wanted to do its own thing, independently of a…


+ More

toneelhuis.be/#!/en/profile/olympique-dramatique

Olympique Dramatique was set up in 1999 by Tom Dewispelaere, Ben Segers, Stijn Van Opstal and Geert Van Rampelberg as an actors’ collective that wanted to do its own thing, independently of a director. The collective has been a permanent Toneelhuis theatre-maker since 2006.

-

toneelhuis.be/#!/fr/profile/olympique-dramatique

Tom Dewispelaere, Ben Segers, Stijn Van Opstal et Geert Van Rampelberg fondent leur collectif d’acteurs Olympique Dramatique en 1999, animés par le besoin de suivre leur propre voie, sans la houlette d’un metteur en scène. Depuis 2006, le collectif fait partie des artistes associés de la Toneelhuis.

-

toneelhuis.be/#!/en/profile/olympique-dramatique

Olympique Dramatique was set up in 1999 by Tom Dewispelaere, Ben Segers, Stijn Van Opstal and Geert Van Rampelberg as an actors’ collective that wanted to do its own thing, independently of a director. The collective has been a permanent Toneelhuis theatre-maker since 2006.

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.