1. Το βίντεο του Ανοιχτού Συντονιστικού Θεσσαλονίκης ενάντια στα μεταλλεία χρυσού που προβλήθηκε στην εκδήλωση του συντονιστικού την Πέμπτη 26 Απριλίου στην πλατεία Αριστοτέλους.

  Το βίντεο διατίθεται ελεύθερα για προβολή και αναδημοσίευση (άδεια creative commons : attribution, non-commercial, share-alike).

  Παρακαλούμε, όπου το κοινοποιήσετε, να αναφέρετε ότι πρόκειται για δημιουργία του Ανοιχτού Συντονιστικού Θεσσαλονίκης ενάντια στα μεταλλεία χρυσού.

  Οι μαρτυρίες των κατοίκων της Χαλκιδικής είναι αποσπάσματα από την ερευνητική ταινία Κυνήγι Θησαυρού (2007) (http://youtube.com/watch?v=V6mIv7YU4x4)

  https://nogoldthess.espivblogs.net

  # vimeo.com/41286797 Uploaded 5,314 Plays 2 Comments
 2. This video was created as part of action against gold mining in the region of Perama near Alexandroupolis.
  filming : Jon G. - editing : Theophilos G.

  # vimeo.com/41146752 Uploaded 291 Plays 0 Comments
 3. Παρακολουθείστε το πανθρακικό συλλαλητήριο κατά της εξόρυξης και μεταλλουργίας χρυσού στην Αλεξανδρούπολη τη Δευτέρα 4/3/2013.
  Μιλούν μαθητές γυμνασίου και λυκείου, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Άρης Γιαννακίδης, ο δήμαρχος Καβάλας και πρόεδρος της ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Κώστας Σιμιτζής, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, το μέλος του Μετώπου Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσια-Πάικο Αναστασία Πάγκου και η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής Κατερίνα Ιγγλέζη.
  Ακολουθούν πλάνα από την πορεία στο κέντρο της πόλης.

  # vimeo.com/61073616 Uploaded 137 Plays 0 Comments
 4. Παρακολουθείστε την εκπομπή Ζούγκλα του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου από το κανάλι GR την Πέμπτη 28/3/2013 και ώρα 22:38.
  Στο δεύτερο και μεγαλύτερο μέρος της, μετά από την αναφορά στο φυσικό αέριο στην Επανομή και στην κρίση της Κύπρου, είναι αφιερωμένο στα μεταλλεία χρυσού της Χαλκιδικής.
  Προσκεκλημμένοι, μεταξύ άλλων, ο κ. Τόλης Παπαγεωργίου (πολιτικός μηχανικός και ιδρυτής του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων), ο κ. Γιώργος Τριανταφυλλίδης (μεταλλειολόγος, επίκουρος καθηγητής Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ και τεχνικός σύμβουλος ΤΕΕ Θράκης και Κεντρικής Μακεδονίας), ο κ. Σαράντης Δημητριάδης (Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ), ο κ. Κώστας Ευθυμίου (μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Κατοίκων της Ιερισσού), η κ. Κατερίνα Ιγγλέζη (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής), η κ. Πέτη Πέρκα (πολιτικός μηχανικός-συγκοινωνιολόγος μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνη της ομάδας εργασίας για το πόρισμα του ΤΕΕ για τα χρυσωρυχεία), ο κ. Λάζαρος Τόσκας (Πολιτικός Μηχανικός, μέλος της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής), ο κ. Χρήστος Ζαφειρούδας (μεταλλωρύχος και αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής), ο κ. Κώστας Γεωργαντζής (υπεύθυνος επικοινωνίας της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός), ο κ. Ιωάννης Τρικαλιώτης (χημικός μηχανικός της Ελληνικός Χρυσός - υπεύθυνος για το περιβάλλον, την υγειηνή και την ασφάλεια στις Σκουριές), ο κ. Κώστας Σουλτάνης (Τοπογράφος Αγρονόμος Μηχανικός της Ελληνικός Χρυσός) και ο κ. Παναγιώτης Χριστοδουλάκης (χημικός-γεωλόγος και πρόεδρος του ΠΑΚΟΕ-Πανελλήνιου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών).

  Ένα βασικό ερώτημα, που δεν απαντήθηκε από τους εκπροσώπους και τους εργαζομένους στην εταιρεία Ελληνικός Χρυσός, το έθεσε ο κ. Τόσκας λίγο πριν το τέλος της εκπομπής και ήταν να δοθεί έστω και ένα όνομα επιστήμονα που δεν έχει οικονομική σχέση με την εταιρεία και είναι υπέρ της επένδυσης.

  # vimeo.com/62983186 Uploaded 708 Plays 0 Comments
 5. Παρακολουθείστε την ημερίδα με τίτλο: “Μεταλλευτικές δραστηριότητες και επιπτώσεις στο περιβάλλον και την υγεία" την Κυριακή 10/3/2013 στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης.
  Η ημερίδα διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της ΙΜ Αλεξανδρούπολης, του ΔΠΘ, του Δήμου

  Συντονιστές:

  Θέσπις Δημητρίου, Αναπληρωτής Πρόεδρος Ιατρικού Τμήματος ΔΠΘ
  Κωνσταντίνος Ουζούνης, Πρόεδρος Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος ΔΠΘ

  Εισηγητές:

  Κυριάκος Παναγιωτόπουλος, Καθηγητής Εδαφολογίας Γεωπονικής Σχολής ΑΠΘ

  Σπυρίδων Ραψομανίκης, Καθηγητής Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης Και Αντιρρυπαντικής Τεχνολογίας Τμήματος Μηχ/κών Περιβάλλοντος ΔΠΘ

  Γιάννης Τέντες, Αναπληρωτής Καθηγητής Βιοχημείας Ιατρικής Σχολής ΔΠΘ

  Θεόδωρος Κωνσταντινίδης, Αναπλ. Καθηγητής Υγιεινής ΔΠΘ

  Ανδρέας Θρασυβούλου, Καθηγητής Μελισσοκομίας και Σηροτροφίας Τμήματος Γεωπονίας ΑΠΘ

  Την ημερίδα χαιρετίζουν οι:
  Μητροπολίτης Άνθιμος Αλεξανδρούπολης
  Κωνσταντίνος Ρέμελης, Πρύτανης ΔΠΘ
  Βαγγέλης Λαμπάκης, Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης
  Δημήτρης Αναστασιάδης, επίτιμος πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αλεξπολης
  Γιώργος Κουφόπουλος, Τοπικός Αξιωματούχος Δημόσιας Υγείας HelMSIC

  Στο τέλος της ημερίδας τοποθετούνται για την επένδυση χρυσωρυχείων στο Πέραμα Έβρου οι εισηγητές, ο πρύτανης ΔΠΘ και ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Έβρου Γιώργος Ντόλιος.

  # vimeo.com/63559305 Uploaded 136 Plays 0 Comments

Alexandroupolis Antigold

Paschalis Drakopoulos

AXD Antigold Channel

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.