1. A performance about the situation of homosexual men in Iran today. It opens with the intial screening of the film: A re-make of one of the greatest love stories on film: ”Hiroshima, mon amour”. But instead of a frensh woman and a japanese man, two men –one scandinavian, one persian occupies the leading roles.
  Just like in the original, we never learn how they meet, as the story begins right after the two of them has spend a night together at a hotel in Teheran.

  In the original from 1959 the love affair is complicated and impossible.
  In the this version set in Teheran 2012 the love affair is punishable by death.

  A performance by Daniel Norback, staged by Erik Pold, video by Helle Lyshøj, scenography by Seimi Nørregaard, music by Martin Vognsen, dramaturgy by Jeppe Kristensen, research by Jaleh Tavakoli, light by Tobias Stål, acting by Farid Tristan-Sohrabi and Daniel Norback.

  # vimeo.com/44123942 Uploaded 210 Plays 0 Comments
 2. En forestilling om en film, en re-make over en af historiens største kærlighedsfilm: ”Hiroshima, mon amour”. Istedet for en fransk kvinde og en japansk mand, har vi en skandinavisk mand og en iransk mand i hovedrollerne! Spillet kan begynde.

  Ligesom i originalen, ved vi ikke hvordan de mødes, vi kommer ind i historien efter at de har tilbragt en nat på et hotelværelse. I dette tilfælde i Teheran. Men der er en stor forskel i forhold til den franske ny-bølge i film fra 1959 – deres kærlighed er ikke umulig for dem selv, den er ikke tilladt af samfundet og straffes med døden!

  Forestillingen er en første screening hvor vi kigger på højdepunkterne fra “Teheran, mon amour” og får via interviews fra den iranske diaspora, forskellige bud på hvordan den skal slutte. Det ved vi nemlig ingenting om...

  Medvirkende: Daniel Norback & Farid Tristan-Sohrabi
  Instruktør: Daniel Norback & Erik Pold
  Scenograf: Seimi Nørregaard
  Video: Helle Lyshøj

  # vimeo.com/44111395 Uploaded 188 Plays 0 Comments
 3. - en kærlighedshistorie i stumfilmstempo

  Forestillingen er i sort/hvid og helt og aldeles nonverbal med det fysiske udtryk i højsædet. Teater og film supplerer elegant hinanden i en historie, der fortælles i et formsprog, som vi kender fra de gamle, flimrende og hakkende stumfilm fra 20’ernes USA – enkelt, råt og universelt. Det er underholdning med lige dele grovkornet humor, slapstick og romance.

  Forfatter: Niels Grønne
  Instruktion : Niels Grønne og Torkild Lindebjerg
  Skuespillere: Josef W. Nielsen, Stine Holm Joensen, Niels Grønne, Torkild Lindebjerg
  Komponist og musiker: Mathias Grove Madsen
  Film og filmteknik: Helle Lyshøj
  Maske: Annika Nilsson

  # vimeo.com/32263887 Uploaded 147 Plays 0 Comments
 4. liveopførelse af Zarathustras Onkels (og Harald Landers)
  Etudes d. 24. november 2011 på Hofteatret.

  Etuder skabt af Harald Lander i 1948 med musik af Knudaage Riisager baseret på Carl Czernys Etudes og er den 11ste rekonstruction af den danske kulturkanon for scenekunst af Zarathustras Onkel.

  Etudes betyder øvelser. Øvelser, der tager mere og mere form og fart. Fra balletskolens første bevægelser, de enkle opvarmninger af føddernes led, til små hurtige trinkombinationer, over langsomme høje benløft, store spring og tåspidsernes store snurreture, til de stærke herrers løft af de yndefulde damer, de stærke herrers store spring - som elegante flyvende elefanter. Dansen er som fingrenes spring hen over klaverets sorte og hvide tangenter.

  # vimeo.com/33195403 Uploaded 142 Plays 0 Comments
 5. several furry animals
  music video, 2003

  concept: Nicole Beutler and Helle Lyshøj
  video: Helle Lyshøj
  choreography: Nicole Beutler
  performers: Ricardo Santana
  Hester van Hasselt
  Claire Fleury
  Paz Rojo

  music: Kill - Hiasmina
  remix by: DJ Alex Smart

  price winner at Rocket Clip Festival
  in Paradiso, Amsterdam

  # vimeo.com/46414380 Uploaded 99 Plays 0 Comments

Helle Lyshoj's videos

Helle Lyshoj Plus

trailers from stage performances and installations

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.