1. Video za "Džunglu", drugi singl s drugog albuma St!llnessa - "Globalno zatupljenje - paket za preživljavanje".

  Ideja: Yuri
  Realizacija videa: x!x! • kreativna agencija

  tekst:

  OGROMNE ZMIJE JEZIVE
  OTROVNE PLAZE SVOJE JEZIKE
  DŽUNGLA JE MASIVNA
  ZVUKOVI ŠTA SE ŠIRE
  KRIKOVI SU GLADNIH ZVIRI
  DŽUNGLA JE MASIVNA
  TIGROVA NAPETIH
  ŠTA KRIJU SE U GUSTOJ PAPRATI
  DŽUNGLA JE MASIVNA
  GOLEMIH GORILA SA LIJANA
  NA VISOKIM GRANAMA
  DŽUNGLA JE MASIVNA

  I ZATO
  PAZI KAD IZLAZIŠ
  I TRAŽIŠ SLATKO VOĆE
  DANJU HRANI SE I SPAVAJ
  KREĆI SE PO NOĆI
  NE PODCIJENJUJ DŽUNGLU
  JER ČESTO JE DUPLO JAČA
  ŠTA GOD UZEA IL DA
  SIGURNO TI VRAĆA

  KRAJ TOLKO DRAME I NASILJA
  NE BUDI NAIVAN I PASIVAN
  JER DŽUNGLA JE MASIVNA
  PLEMENA, KRALJEVI, KLANOVI I KLONOVI
  ISLUŽENI, IZMORENI, DRESIRANI SLONOVI
  MOČVARNI MALARIČARI PIJANI OD KRVI
  TRAGOVI SMRTI, SMRAD LEŠINA I CRVI
  KORIJENJE OMETA KRETANJE, A UPUTE
  ODVODE SLOBODNE NA KRIVO SKRETANJE
  KIŠA LIJE U MRAKU NIZ DLAKU
  I BEZ OBZIRA NA OPREZ UTONEŠ U ŽIVO BLATO
  TUTNJANJE BUBNJEVA SAD IMA NOVE RITMOVE
  NE ZNAN JESU LI OPSJENE ILI ZVUKOVI ZEMLJE
  KRAJ TOLKO DRAME I NASILJA
  NE BUDI NAIVAN I PASIVAN
  JER DŽUNGLA JE MASIVNA

  # vimeo.com/11360097 Uploaded
 2. http://www.djecaci.net

  Video za "Narodnu", peti singl s prvog albuma dječaka - " D R A M A ", koji je osvojio Zlatnu Kooglu za ALBUM GODINE.

  Spot za Narodnu je snimljen u selu Prapatnica blizu Splita, u konobi staroj 250 godina. Platili smo seljanima da umore janje, kupili smo njihovog vina, a rakiju smo dobili od Perković Rakija. Zatim smo okrenuli janje na ražnju i snimili spot za Narodnu. Rađen po uzoru na stare spotove Dražena Žanka i Tomislava Ivčića, u spotu prevladavaju slijedeći motivi: konoba, janjeća glava, rakija, vino, harmonika, puška, maljava prsa, razdrljene košulje, lančine, napastovanje konobarice, masni prsti i razbijanje čaša.

  Režija, montaža, digitalna obrada, postprodukcija: Milan Latković i Danijel Simon
  Snimatelj: Milan Latković
  Ideja: Dječaci
  Glume: Dječaci, Predsjednik, Mara, Pevac, Raja, Kid Rađa, Sanja, Natko, Ćiro, Vjeran i mlado janje.

  # vimeo.com/4643510 Uploaded
 3. http://www.djecaci.net

  Video za "H323", četvrti singl s prvog albuma dječaka - " D R A M A ", koji je osvojio Zlatnu Kooglu za ALBUM GODINE.

  H323, međuplanetarno prepoznata i patentirana kemijska formula za audio otrov, dobila je svoju jednako otrovnu vizualnu pratnju. Ovaj vizualni otrov ekstraktirali smo punih mjesec dana iz njegovog audio ekvivalenta, u našem podzemnom laboratoriju, u najvećoj tajnosti. Stvorili smo jedinstvenu supstancu kojom ćemo, nadamo se, spasiti naš medijski svemir od svih beživotnih i bezdušnih zvjezdica koje ga zagađuju, pa i od nas samih. Želimo svima čišći i ljepši svemir.

  Ideja: Danijel Simon
  Snimatelj: Milan Latković
  Režija, montaža, digitalna obrada, postprodukcija: Milan Latković i Danijel Simon

  # vimeo.com/4586036 Uploaded
 4. http://www.djecaci.net

  Video za "Meko sranje", treći singl s prvog albuma dječaka - " D R A M A ", koji je osvojio Zlatnu Kooglu za ALBUM GODINE.

  Kada smo započinjali ovaj spot, osnovna ideja nam je bila napraviti još jedan ofrlje live spot kakve svi imaju za treće singlove. Jesmo li uspjeli u tome, na tebi je da procjeniš.

  Ideja, režija, montaža, grafička obrada, postprodukcija: Milan Latković i Danijel Simon.
  Live snimatelji: Mara i Goran Škofić
  Studijski snimatelj: Milan Latković
  Glume: dječaci, Predsjednik, Oreb, Sara, Lil' Maja, Tamara, Tamara, Mia, Četverokotačni, DJ Bronson, Mara, Saša i SCRILLLLLAAAAAAAAAAA

  # vimeo.com/4548830 Uploaded
 5. http://www.djecaci.net

  *** "Kamiondžije" video je dobitnik prestižne prve nagrade na internacionalnom festivalu kreativnih komunikacija Magdalena za kreativce mlađe od 30 godina. U odabiru internacionalnog žirija kojime je predsjedala Charlotte Fiell, jedna je od dugogodišnjih glavnih urednica izdavačke kuće Taschen za područje dizajna, "Kamiondžijama" je dodjeljen "Golden Bra" u kategoriji "motion". Na festivalu je prijavljeno 467 radova iz 11 zemalja. ***

  Video za "Kamiondžije", drugi singl s prvog albuma dječaka - " D R A M A ", koji je osvojio Zlatnu Kooglu za ALBUM GODINE.

  Početna ideja spota je bila da nađemo nekog kamiondžiju, i dokumentarno najrealnije popratimo par dana u njegovom životu. Naš kućni redatelj Miki, ima rodbinu kamiondžija u Bosni i Hercegovini, u selu "Donja Previja", pa smo se uputili tamo da snimimo spot s jednim od njih. Ispalo je da su jedini kamiondžije na raspolaganju umirovljeni kamiondžije. Prvog dana kad smo započeli snimanje, naš kamiondžija djedica je imao problema s paljenjem kamiona, i seoski znalci su doveli jedinog čovjeka koji može spasit situaciju. Bio je to dječak od jedva 14 godina koji je, čim je došao, sletio ispod kamiona i u pola minute prespojio ko zna šta. Onda je zamašćenih ruku uletio u kabinu kamiona, odgurnuo debelog djeda na suvozačevo mjesto, upalio kamion isprve i dobio glavnu ulogu u spotu. Tako je naš junak postao dječak Boro, lumen mehanike koji vozi i popravlja kamione, upravlja dizalicama i apsolutno svime što se pokreće benzinom.

  Stanovnici Donje Previje su dobri i gostoljubivi ljudi. Za vrijeme snimanja spota, popili smo s njima poveće količine domaće šljivovice. Ubrzo nam je postalo jasno da u tom selu postoje samo dvije svetinje: šljiva i Ceca. Svi koje smo upoznali su nas nudili svojom šljivovicom, i gdje god smo bili, iznad nas su visila bar dva postera Cece. Upoznali smo mnoge živopisne karaktere, od vlasnika lokalne birtije koji popije litru rakije i zatim ore polje traktorom, koji je dao sve od sebe da ne izađemo trijezni iz njegove birtije, do nekih mladih momaka koji su mislili da snimamo kamerom za hrvatsku vojsku koja sprema novu invaziju. Na povratku smo ostali bez benzina u dijelu Bosne koji liči na Mordor, a kad smo napokon usred noći stigli do granice, hrvatska granična kontrola si je dala truda da nam isprazni svaki džep i pronađe sve šteke loših jeftinih cigareta koje unosimo u državu. Nisu uspjeli.

  Scenarij: Dječaci i Milan Latković. Režija i montaža: Milan Latković i Danijel Simon. Snimatelj: Milan Latković. Glavna uloga: dječak Boro.

  # vimeo.com/4547848 Uploaded

Video spotovi

x!x! • kreativna agencija

Video spotovi

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.