Odsjek za glazbenu umjetnost Umjetničke akademije već šestu godinu organizira Glazbene božićne svečanosti (Glaz-B-Os), manifestaciju namijenjenu studentima osječkog Sveučilišta, ali i široj javnosti, koja će se održavati od 9. do 16. prosinca. Festival ima i međunarodni karakter, i to u smislu sudjelovanja studenata i umjetnika iz inozemstva u izvođenju programa u Osijeku, ali i u smislu prezentacije programa festivala u inozemstvu.

”Ove godine koncepcija festivala je takva da smo se odlučili za veće koncerte pa je tako planiran bogat i zanimljiv program koji će početi koncertom u povodu Svjetskog dana zborskog pjevanja, manifestacije koja se održava u cijelom svijetu, a budući da je naš Odsjek vrlo aktivan u zborskom smislu, željeli smo s tim eventom početi festival. Zatim slijedi Božićni koncert u suradnji s Kulturnim centrom Osijek, Božićni jazz-koncert, i natjecanje u pjevanju božićnih pjesama, a u povodu obljetnice skladatelja Chernya održat će se predavanja, izlaganje i slušaonice studenata Glazbene pedagogije.

U posjet nam dolaze studenti Umjetničke akademije iz Novog Sada, koji će održati svečani koncert u Muzeju Slavonije”, rekla je Majda Milinović, predsjednica Studentskog zbora Umjetničke akademije, koja je ujedno i voditeljica ansambla. Dodaje i da je ovaj Božićni festival već postao tradicija u kojoj je nastala odlična suradnja studenata i profesora koji su uspjeli stvoriti program koji je svake godine sve posjećeniji, a najbolja energija će se svakako osjetiti u izvedbi božićnih pjesama.

Ulaz na sve koncerte je besplatan, a sudjelovat će svi studenti Umjetničke akademije.

I.Mihaljević

# vimeo.com/55254306 Uploaded 86 Plays 0 Comments

TRUE

TV UNIOS-ETFOS

TRUE
The state of being in accord with fact or reality.

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.