DOCUMENTARIES

  1. De ziekte ALS was aanleiding voor de wereldwijd verspreide Ice Bucket Challenge: doneer geld en gooi een emmer ijswater over jezelf heen. Daarna nomineer je zelf drie mensen om mee te doen. Alles wordt op video gezet, Youtube is het kanaal. Al snel bereikte de challenge ook de wereld van de roem. Bill Gates, Justin Timberlake, Donatella Versace, ze deden allemaal mee. Inmiddels zijn er talloze filmpjes online te vinden. De wetenschap kan verder met het onderzoek naar ALS.

    Bahram Sadeghi en Dikla Zeidler maakten deze documentaire over het ontstaan van de Ice Bucket Challenge. Deze video is onderdeel van de tentoonstelling Planet Hype, die van 3 oktober 2015 tot en met 13 maart 2016 was te bewonderen in MOTI.

    # vimeo.com/164555363 Uploaded 18 Plays 0 Comments
  2. Ga als een plank op de grond liggen. Klaar. Hoewel het al jaren bestond, werd planking één van de eerste internet-challenges. Plank, maar wel met lef en ludieke durf. Plank op de weg! Op een koelkast! De dapperste planker 'plankte' op de rug van een (slapende) leeuw. Soms viel er iemand van het balkon of werd overreden. De zoekterm was de eerste succesvolle bundeling van social media foto’s.

    Bahram Sadeghi en Dikla Zeidler maakten deze documentaire over het ontstaan van planking. Deze video is onderdeel van de tentoonstelling Planet Hype, die van 3 oktober 2015 tot en met 13 maart 2016 was te bewonderen in MOTI.

    # vimeo.com/164566000 Uploaded 85 Plays 0 Comments

DOCUMENTARIES

MOTI Plus

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.