1. Onhoudbare schuldposities, verspilling en overbelasting van onze ecosystemen. Voeg daar politiek roerige tijden, de graaicultuur en economische stagnatie aan toe en het jaar 2012 is op kenmerkende wijze omschreven. Maar er gloort hoop aan de horizon! Voormalig bankier, CDA prominent en oud-voorzitter van de SER, Herman Wijffels, laat op Lowlands zijn toekomst zien, te beginnen bij de financiële sector.

  Tijdens de afgelopen Lowlands University doken we met onze cameraploeg achter de schermen bij de vijf internationaal gerenommeerde wetenschappers. We geven je een impressie van de sfeer op Lowlands en gingen aan de wandel met Herman Wijffels. Wat vindt hij van het grootste festival van ons land? Wat zijn de drijfveren van deze grootmeester? En waarom vindt hij het belangrijk om zijn kennis en ervaring over te dragen aan het Lowlands publiek?

  # vimeo.com/57070951 Uploaded 63 Plays 0 Comments
 2. Hoe kom je zo snel mogelijk van de Alpha naar de Charlie, en kan je onderweg nog een patatje pakken en een biertje halen, zonder dat je je vrienden kwijtraak? Wiskundige Lex Schrijver vertelt over het ontwerpen van algoritmen voor het klassieke handelsreizigerdilemma. Wie dit ‘Millennium Prize Problem’ oplost krijgt $1.000.000,-.

  Tijdens de afgelopen Lowlands University doken we met onze cameraploeg achter de schermen bij de vijf internationaal gerenommeerde wetenschappers. We geven je een impressie van de sfeer op Lowlands en gingen aan de wandel met wiskundige Lex Schrijver. Wat vindt hij van het grootste festival van ons land? Wat zijn de drijfveren van deze grootmeester? En waarom vindt hij het belangrijk om zijn kennis en ervaring over te dragen aan het Lowlands publiek?

  # vimeo.com/57070397 Uploaded 66 Plays 0 Comments
 3. De evolutie van een naakte aap. Ik Lowlander, Jij Jane. Door de genomics-revolutie weten we dat iedereen een beetje Neanderthaler kado heeft gekregen. Een grote stap in de evolutie, een kleine stap in ons DNA. Maar hebben we daarmee het wezen van de mens te pakken? En waarom is de mens eigenlijk naakt? Evolutiebioloog Nico van Straalen vertelt alles over zijn zoektocht.

  Tijdens de afgelopen Lowlands University doken we met onze cameraploeg achter de schermen bij de vijf internationaal gerenommeerde wetenschappers. We geven je een impressie van de sfeer op Lowlands en gingen aan de wandel met Nico van Straalen. Wat vindt hij van het grootste festival van ons land? Wat zijn de drijfveren van deze grootmeester? En waarom vindt hij het belangrijk om zijn kennis en ervaring over te dragen aan het Lowlands publiek?

  # vimeo.com/57069930 Uploaded 507 Plays 0 Comments
 4. Zwaartekracht naar beneden halen is voor Erik Verlinde een piece of cake. Zonder problemen laat hij de wetenschap op zijn grondvesten schudden als hij Newton en Einstein tegenspreekt en beweert dat zwaartekracht geen fundamentele kracht is. De bouwstenen van het heelal, de zwaartekracht, de snaartheorie, de kwantummechanica… deze Spinozaprijswinnaar is van alle markten thuis!

  Tijdens de afgelopen Lowlands University doken we met onze cameraploeg achter de schermen bij de vijf internationaal gerenommeerde wetenschappers. We geven je een impressie van de sfeer op Lowlands en gingen aan de wandel met Erik Verlinde. Wat vindt hij van het grootste festival van ons land? Wat zijn de drijfveren van deze grootmeester? En waarom vindt hij het belangrijk om zijn kennis en ervaring over te dragen aan het Lowlands publiek?

  # vimeo.com/57069248 Uploaded 171 Plays 0 Comments
 5. Een compleet lab op een chip; science fiction? Niet voor nanotechnoloog Albert van den Berg. Hij maakte een minilaboratorium niet groter dan je simkaart. Nanodeeltjes kunnen medicijnen en therapieën sterk verbeteren en met die superkleine wegwerplaboratoria kan iedereen in de toekomst zelf zijn gezondheid in de gaten houden. Hoe dan? Met zijn nanopil bijvoorbeeld, die hij nu ontwikkelt.

  Tijdens de afgelopen Lowlands University doken we met onze cameraploeg achter de schermen bij de vijf internationaal gerenommeerde wetenschappers. We geven je een impressie van de sfeer op Lowlands en gingen aan de wandel met Albert van den Berg. Wat vindt hij van het grootste festival van ons land? Wat zijn de drijfveren van deze grootmeester? En waarom vindt hij het belangrijk om zijn kennis en ervaring over te dragen aan het Lowlands publiek?

  # vimeo.com/57069015 Uploaded 54 Plays 0 Comments

Lowlands University 2012

Coolpolitics

Ook in 2012 gaven Coolpolitics en Mojo Concerts de beste wetenschappers een podium tijdens Lowlands University. Drie dagen lang konden leergierige festivalgangers hun hart ophalen bij revolutionaire wetenschap!

De professoren werden als ware rocksterren…


+ More

Ook in 2012 gaven Coolpolitics en Mojo Concerts de beste wetenschappers een podium tijdens Lowlands University. Drie dagen lang konden leergierige festivalgangers hun hart ophalen bij revolutionaire wetenschap!

De professoren werden als ware rocksterren onthaald in de Echo tent. Lowlands University bestond uit vijf colleges, van Alfa tot Gamma.

1. Herman Wijffels - de nieuwe release van onze beschaving
2. Albert van den Berg (UTwente) - nanotechnologie: the making of 'lab on a chip'
3. Erik Verlinde - kwantummechanica en de bouwstenen van het heelal
4. Nico van Straalen - de evolutie van de naakte aap
5. Lex Schrijver - algoritmiek en het handelsreizigersdillemma

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.