NSB-konsernet

 1. Norsk natur byr på fantastiske turopplevelser og flere har til gode å oppdage mulighetene i eget nærområde. Nå blir Den Norske Turistforening og NSB turkamerater.

  – Både DNT og NSB har i over hundre år bidratt til å få det norske folk ut på tur. DNT er derfor en naturlig samarbeidspartner for oss. Sammen vil vi jobbe for at flere velger miljøvennlig transport oftere. Å reise med tog og gå fra hytte til hytte er bra både for den enkelte og for fellesskapet, sier konsernsjef Geir Isaksen i NSB.

  Rundt om i hele Norge ligger det hundrevis av flotte DNT-hytter omgitt av fantastisk turterreng som alle kan benytte. Det finnes turer for alle aldersgrupper og typer, fra hardbarkede fjellfolk til barnehagebarn.

  Starter på toget
  – Velger du kollektivt står du fritt til å starte og avslutte turen på ulike steder. Vi ønsker å gjøre det enda enklere å starte turen rett fra stasjonen, og er glade for at NSB vil bidra til å synliggjøre turmulighetene ut fra kollektivknutepunkt, sier generalsekretær i DNT, Nils Øveraas.

  Og turen starter på toget. Der kan du lese, jobbe, høre på musikk, være sosial eller bare nyte utsikten til vakker norsk natur.

  En tur i uken
  Det neste året vil DNT og NSB presentere en tur hver eneste uke.

  – Vi ønsker å gjøre det rimelig og enkelt å komme seg på tur. Nærturer med tog er noe pendlerne får med på kjøpet. I Norge ligger det mange fantastiske naturopplevelser i nærmiljøet. Å bidra til å gjøre disse mulighetene kjent for flest mulig er noe vi i NSB synes er både riktig og viktig, sier Isaksen.

  – Jeg pendler selv med tog fra Slependen til Oslo hver dag, og vet at det er lett å bli litt blind for mulighetene som ligger rett utenfor den faste ruten. Å inspirere flere til å benytte våre ruter for en liten pustepause fra hverdagen synes vi er viktig. Du skal ofte ikke så langt for å få gode naturopplevelser, og det bidrar til god livskvalitet, sier Øveraas.

  Om avtalen
  Gjennom avtalen har NSB og DNT som felles målsetting å fremme de mål og verdier DNT har i forhold til å kunne gi folk et godt tilbud om friluftsliv. DNT har som målsetning å få flere mennesker på tur og at flere skal velge kollektivtransport.

  For å nå disse målsetningene vil NSB og DNT i fellesskap utvikle et kommunikasjonskonsept som har som formål å synliggjøre miljøvennlig transport og turmulighetene tilknyttet tognettet. Kommunikasjonskonseptet vil bestå av turforslag over hele landet. NSB får tilgang til å hente turforslag, hytter og turmål fra DNTs turdatabase, slik at NSB kan vise dette i egne kanaler.

  Avtalen varer til og med 31.12.2016.

  # vimeo.com/88056521 Uploaded
 2. NSB fikk i 2013 sitt beste resultat noen gang. – Det er persontog og eiendom som bidrar mest til det gode resultatet, sier konsernsjef Geir Isaksen i NSB.

  # vimeo.com/87263700 Uploaded
 3. # vimeo.com/78161430 Uploaded
 4. Stadig flere velger toget til og fra jobb. – I løpet av årets fire første måneder leverte NSB 1,2 millioner flere togreiser i østlandsområdet, sier konsernsjef Geir Isaksen i NSB.
  Les mer på http://www.nsbkonsernet.no

  # vimeo.com/68287527 Uploaded
 5. NSB-konsernet leverer et solid resultat for 2012. – Det gir oss muligheten til å øke kapasiteten i kollektivtrafikken og satse tungt på nye tog og busser, sier konsernsjef Geir Isaksen i NSB.

  Les mer på NSB.no: http://www.nsb.no/aktuelt-om-nsb-konsernet/overskudd-gir-rom-for-satsing-article43217-4526.html

  # vimeo.com/59890130 Uploaded

NSB-konsernet

NSB-konsernet

NSB-konsernet er et nordisk transportkonsern. Persontransport med tog og buss, godstrafikk på jernbane, eiendomsvirksomhet og togvedlikehold utgjør konsernets hovedvirksomheter.
Les mer på http://www.nsb.no/konsern

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.