1. Nachtvlinder is een komische thriller van Tess Löwenhardt van 10 minuten over Edgar (Joris Smit), geschreven door Frederik Nelck en Nynke de Jong. Edgar is een man die zich niet thuis voelt in onze maatschappij. Hij leeft afgezonderd van de buitenwereld in een leeg en eenzaam huis, wonderlijk genoeg ziet hij dat zelf totaal anders. Hij voelt de leegte niet, maar voelt zich juist omringd door geliefden. Als iedereen naar bed gaat, staat Edgar op. 's Nachts werkt hij als schoonmaker in het ziekenhuis. Zijn collega's ontloopt hij liever, net als alle andere mensen. Op een nacht ontdekt hij een hele zieke jonge vrouw in een bed van het ziekenhuis (Loek Beernink). Ze is een crystal meth verslaafde. Haar botstructuur verraad dat ze ooit een mooie vrouw moet zijn geweest, maar de zweren en haar grauwe huid maken haar een trieste verschijning. Edgar lijkt dat echter anders te zien. Hij raakt gefixeerd door haar......

  # vimeo.com/60068210 Uploaded 113 Plays 0 Comments
 2. Nachtvlinder is een komische thriller van Tess Löwenhardt van 10 minuten over Edgar (Joris Smit), geschreven door Frederik Nelck en Nynke de Jong. Edgar is een man die zich niet thuis voelt in onze maatschappij. Hij leeft afgezonderd van de buitenwereld in een leeg en eenzaam huis, wonderlijk genoeg ziet hij dat zelf totaal anders. Hij voelt de leegte niet, maar voelt zich juist omringd door geliefden. Als iedereen naar bed gaat, staat Edgar op. 's Nachts werkt hij als schoonmaker in het ziekenhuis. Zijn collega's ontloopt hij liever, net als alle andere mensen. Op een nacht ontdekt hij een hele zieke jonge vrouw in een bed van het ziekenhuis (Loek Beernink). Ze is een crystal meth verslaafde. Haar botstructuur verraad dat ze ooit een mooie vrouw moet zijn geweest, maar de zweren en haar grauwe huid maken haar een trieste verschijning. Edgar lijkt dat echter anders te zien. Hij raakt gefixeerd door haar......

  # vimeo.com/60068209 Uploaded 126 Plays 0 Comments
 3. Habitat is een korte film van Joeri Pruys die mede-geproduceerd wordt door IFAN. De teaser is te vinden op onze website (ifanetwork.nl/habitat), cinecrowd (http://bit.ly/qIHkab) en op habitatmovie.com. Via cinecrowd hopen we genoeg geld te kunnen inzamelen om het project te realiseren. Dus kijk op cinecrowd.nl en steun Habitat! Donaties beginnen al bij 20 euro, en bij alle pakketten zitten goodies.

  Synopsis
  Sarah en Mart zijn een jong stel. Ze zijn net naar een nieuwe woning verhuisd, een groot modern appartement in een grote stad. Ze zijn nog niet zo lang bij elkaar, maar ze lijken al een beetje op elkaar te zijn uitgekeken.

  Ze krijgen ‘s avonds een bevriend stel over de vloer, Elise en Theo. Sarah is daarom voorbereidingen aan het treffen voor het diner. Maar Mart is liever lui dan moe. Terwijl Sarah zich uitslooft gaat hij op de bank hangen, een natuurdocumentaire kijken.

  Even later arriveren Theo en Elise. Ze blijken een vriend van hen meegenomen te hebben: Steven, een levenslustige jongeman. De avond begint beschaafd, maar later op de avond worden hun dierlijke instincten aangewakkerd. En iemand zal daarvan het slachtoffer moeten worden.

  Het thema

  Wij mensen worden gedreven door dierlijke instincten. We denken dat we slim, bewust en sociaal zijn, maar uiteindelijk zijn al die culturele verworvenheden niet meer dan een dun laagje vernis, waaronder de meest primitieve gevoelens zich schuilhouden, klaar om toe te slaan. We hebben verfijnde gesprekken bij een goed glas wijn, praten over kunst en literatuur, maar dat is allemaal voor de sier. Al onze sociale interactie is eigenlijk gericht op macht en seks. We baltsen, vechten en jagen net als alle andere dieren.

  Habitat is een korte film die het dierlijke in de mens laat zien, op een grappige, subtiele en licht absurde manier.

  # vimeo.com/29109311 Uploaded 577 Plays 0 Comments
 4. Copyright Independent Film Artists Network 2011

  # vimeo.com/25914450 Uploaded 901 Plays 0 Comments
 5. Copyright Independent Film Artists Network 2011

  # vimeo.com/25913803 Uploaded 839 Plays 0 Comments

IFAN Greyhouse (shorts)

IFAN Plus

Greyhouse is de term die IFAN in het leven geroepen heeft voor zijn eigen label waar de artistieke filmproducties van IFAN onder worden gemaakt. Deze ‘greyhouse films’ worden altijd gemaakt met als primair uitgangspunt de artistieke waarde. Aan deze fims…


+ More

Greyhouse is de term die IFAN in het leven geroepen heeft voor zijn eigen label waar de artistieke filmproducties van IFAN onder worden gemaakt. Deze ‘greyhouse films’ worden altijd gemaakt met als primair uitgangspunt de artistieke waarde. Aan deze fims wordt gewerkt met een mix van getalenteerde amateurs en ervaren professionals. Onder ‘greyhouse’ starten worden ook projecten gestart die als kweekvijver dienen voor nieuw talent.

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.