1. Op vrijdag 17 mei start een feestjaar om de verjaardag van de Vrede van Utrecht en het bestaan van de huidige grens België - Frankrijk te herdenken, maar vooral om de bevolking aan beide zijden van de grens nog dichter bij elkaar te brengen. Die dag vallen zowel in Poperinge als in Belle (Bailleul) duizenden grote dominostenen.

  In Poperinge wordt een parcours opgebouwd van aan de openbare bibliotheek door het stadspark tot aan de Grote Markt, exact 1,1 km. lang, letterlijk over pleinen en door… huizen. Hiertoe zijn naar schatting 1.600 betonblokken van ca. 60 cm. nodig. Om al die blokken tijdig op hun plaats te krijgen (én te bewaken zodat ze niet voortijdig omvallen) zoekt de stad nog tachtig vrijwilligers die onder de leiding van supervrijwilliger Sven Verhaeghe en onder supervisie van de dienst cultuur en de technische dienst van de stad mee willen helpen.

  Het werk is helemaal niet lastig (die blokken wegen niet zoveel) maar vraagt wel een tijdsinvestering. Vrijwilligers zijn die hele dag, van 9 tot rond 15 u., ter beschikking.

  Optredens artiesten:

  Ter info: na de val van de dominostenen start op de Grote Markt een optreden met enkele gekende artiesten. Honderden leerlingen van de Ieperse en Poperingse scholen hebben alvast toegezegd om langs het parcours van de vallende stenen te staan. Ambiance verzekerd dus.

  Praktisch:

  Wie die ambiance letterlijk vanop de eerste rij wil meemaken, wordt het best vrijwilliger. Op vrijdag 17 mei wordt elke vrijwilliger om 9 u. eerst geïnformeerd. Verder dienen de kandidaten tot 15 u. beschikbaar te blijven. Schrijf je als de bliksem in, alleen, met vrienden, familie, met je vereniging. 80 goed geluimde, sterk gemotiveerde personen worden gezocht. De stad garandeert je een unieke beleving. Graag spoedig inschrijven via cultuur@poperinge.be, 057/34 66 88.

  # vimeo.com/62067606 Uploaded 738 Plays 0 Comments

trailers

fifteenzeronine Plus

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.