1. Bram schuimt de straten van Gent (en ook daar buiten) af op zoek naar fashionista's. Met zijn camera in de hand spot hij opmerkelijke outfits en plaatst deze op zijn blog http://www.ghentstreetstyle.com.

  # vimeo.com/74361293 Uploaded 27 Plays 0 Comments
 2. Glenn is een steampunker in hart en nieren. Dit fantasygenre speelt zich voornamelijk af in de Viktoriaanse tijd, de tijd waar Jules Verne in 80 dagen rond de wereld reisde. Op de fantasyfairs kan hij zich helemaal inleven in zijn karakters en deze werkt hij dan ook tot in de puntjes af.

  http://www.steamnation.be/

  # vimeo.com/75384231 Uploaded 18 Plays 0 Comments
 3. Els heeft orthopedische technieken gestudeerd en hier kreeg ze de smaak van schoenen te pakken. Leder is haar materiaal: oude schoenen en handtassen geeft zij een nieuw leven door allerlei herstellingen uit te voeren.

  # vimeo.com/74576398 Uploaded 49 Plays 0 Comments
 4. Om zeepkisten te bouwen moet je een crafter in hart en nieren zijn, dit bewijst ook de 23-jarige Wim Verduyn. Door slim gebruik van upcycling, twee rechterhanden en een grote hoeveelheid creatief inzicht maakt hij de stevigste constructies die later de grote vuurdoop van een zeepkistenrace moeten ondergaan.

  # vimeo.com/77215542 Uploaded 21 Plays 0 Comments
 5. Nostalgie, authenticiteit en het contrast tussen inhoud en vorm staan centraal in de werken van Burry Buermans. Tekeningen en foto's uit oude tijdschriften en boeken vormen een belangrijke inspiratiebron voor hem. Buermans maakt enkel gebruik van originele stukken. Uit de oude boeken en magazines die hij verzamelt, snijdt hij de foto's en tekeningen om ze te verwerken in een collage. In elk werk gebruikt hij één soort afbeeldingen, bijvoorbeeld enkel vlinders, in verschillende kleuren en vormen. Buermans speelt graag met contrasten en tegenstellingen: een collage van kleurrijke vlinderprenten geeft hij de vorm van een schedel en met getekende SM taferelen creëert hij de vorm van cartoonfiguur Mickey Mouse. Hij kiest bewust voor herkenbare vormen die meteen een bepaald gevoel of idee oproepen. De toeschouwer wordt geprikkeld door het contrast tussen de collagevorm, die het eerst in het oog springt, en de beelden die gebruikt werden om die collage samen te stellen. Op die manier ontstaat een verrassende boodschap, een onverwacht contrast dat soms ethische vragen oproept.

  # vimeo.com/77027193 Uploaded 114 Plays 1 Comment

Urban Crafters 2013

Urban Crafts

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.