1. Afgelopen dinsdag 10 maart vonden de eerste audities plaats van De Vloer Op! bij theater De Utrechtse Spelen.

  Ben je tussen de 14 en 18 jaar? Heb je altijd al willen acteren?

  Grijp je kans en kom bij ons acteren! Maak samen met leeftijdsgenoten en professionele theatermakers van De Utrechtse Spelen een complete voorstelling en schitter in het theater!

  Ga snel naar deutrechtsespelen.nl en meld je aan voor de audities van De Vloer Op! van 17 maart a.s., er is nog plek!

  http://www.deutrechtsespelen.nl

  # vimeo.com/3597948 Uploaded 60 Plays 0 Comments
 2. De wederzijdse walging tussen de stokoude Mag (Nelly Frijda) en haar veertig jarige, ongehuwde, inwonende dochter Maureen (Annick Boer) is pijnlijk duidelijk. In hun afgezonderde dorp waar je geen koe een schop kan geven zonder dat één of andere klootzak het je nog twintig jaar nadraagt, is de enige verbinding met de buitenwereld de televisie die permanent aan staat.

  Wanneer de ge-emigreerde broer Pato (Waldemar Torenstra) van nietsnut Ray (Teun Luijkx) even terug komt in het dorp voor een familiefeest, blijkt hij ook op zoek naar een vrouw om mee te trouwen. Mag doet er alles aan om de eerste en mogelijk laatste kans op een liefdevolle relatie voor haar dochter te verknallen. Maar Maureen laat niet meer met zich sollen.

  Een ijzersterk toneelstuk dat je steeds opnieuw verrast; The Beauty Queen of Leenane is een lekkere mix van komedie, melodrama èn horror, die zich niet snel laat vergeten.

  Jos Thie introduceerde het werk van deze engelse schrijver in Nederland, en brengt nu zijn meest succesvolle toneelstuk voor het eerst naar de Nederlandse theaters.

  The Beauty Queen of Leenane is een coproductie met V&V Entertainment.

  Tekst Martin McDonagh regie Jos Thie met Nelly Frijda, Annick Boer, Waldemar Torenstra en Teun Luijkx.

  Ga naar deutrechtsespelen.nl voor alle speeldata!

  # vimeo.com/3817321 Uploaded 170 Plays 0 Comments
 3. Vrijdag 21 maart 2009
  Repetitie van 'Villa Europa' door theatergroep De Warme Winkel. Met Mara van Vlijmen en Vincent Rietveld. Eindregie: Jos Thie.

  dewarmewinkel.nl
  ism De Balie Amsterdam en theater De Utrechtse Spelen

  Premiere: vrijdag 27 maart, 20:30 in De Balie, Amsterdam.
  -----------------------------------------------------------------------------
  Op 22 februari 1942 pleegde Stefan Zweig samen met zijn vrouw zelfmoord in Brazilië. De meest gelezen, meest vertaalde en één van de productiefste schrijvers van zijn tijd, had kort voor zijn dood zijn herinneringen opgetekend aan een wereld die op het punt stond te verdwijnen: De wereld van gisteren - herinneringen van een Europeaan. de in 1944 postuum verschenen autobiografie biedt een indrukwekkend beeld van het oude Europa waarmee Zweig zich als (geassimileerde) jood, geëngageerd schrijver en humanist sterk verbonden voelde.

  De Warme Winkel is gevallen voor dit meesterwerk en het dramatisch perspectief dat het biedt op de persoon Stefan Zweig, zijn oeuvre en ons oude continent.

  Zij gaat zich onder dompelen in die tijd en haar dilemmas, in Zweigs leven en werk, om met een voorstelling die hem eer aan doet zijn droom van een geestelijk verenigd Europa na te jagen.

  Onder de titel Östreich raus! werkt De Warme Winkel aan een serie oeuvre-voorstellingen over Oostenrijkse auteurs, van wie het leven en werk onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en via wiens leven en werk kan worden gereflecteerd op zowel zijn-, als de huidige tijd. Villa Europa is de derde voorstelling in deze reeks en de eindregie is in handen van Jos Thie.

  Concept en spel: Jeroen De Man, Vincent Rietveld en Mara van Vlijmen
  Eindregie: Jos Thie
  Geluidsontwerp: Florentijn Boddendijk en Remco de Jong
  Lichtontwerp: Prem Scholte Albers
  Productie: Fleur Feij

  Kaarten voor dit programma kosten 14,- (11,- met korting)

  Voorafgaand aan de voorstelling wordt op vr 27, za 28 maart en vr 3 en za 4 april de documentaire De onzichtbare film: de panamaschets van Cherry Duyns vertoond. Deze geeft een inkijkje in het leven en werk van Stefan Zweig.

  De filmvertoning begint om 19.00 en duurt tot ongeveer 20.00.

  Bij aankoop van een toegangskaart voor de voorstelling is een gratis kaartje voor de documentaire af te halen (zolang de voorraad strekt).
  ------------------------------------------------------------------------------

  # vimeo.com/3865635 Uploaded 137 Plays 0 Comments
 4. Achter de schermen van de foto shoot voor De Ingebeelde Zieke van Moliere.

  Met Loes Luca, Paul R. Kooij en Tjitske Reidinga.

  http://www.deutrechtsespelen.nl

  # vimeo.com/4391643 Uploaded 300 Plays 0 Comments
 5. Op 12 mei j.l. bezochten wij The Beauty Queen of Leenane in De Goudse Schouwburg en vroegen wij enkele bezoekers wat zij van de voorstelling verwachtten en na afloop wat daar van uitgekomen was.

  deutrechtsespelen.nl

  # vimeo.com/4827011 Uploaded 28 Plays 0 Comments

DUS TV

De Utrechtse Spelen

Het videokanaal van theater De Utrechtse Spelen

deutrechtsespelen.nl

Browse This Channel

Shout Box

Heads up: the shoutbox will be retiring soon. It’s tired of working, and can’t wait to relax. You can still send a message to the channel owner, though!

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels.